Πολιτισμός » Συγκίνησαν τα παιδιά της Καλλιπεύκης (φωτ.)
ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συγκίνησαν τα παιδιά της Καλλιπεύκης (φωτ.)

Συγκίνησαν τα παιδιά της Καλλιπεύκης (φωτ.)

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Δύο παραστάσεις, πολύ συγκίνηση και αναμνήσεις μιας εποχής που μοιάζει περασμένη αλλά επανέρχεται με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια χάρισαν τα παιδιά της Καλλιπεύκης πριν από λίγες ημέρες.

«Ο μισεμός είναι καημός», ο τίτλος του θεατρικού που διέθετε μια ιδιαιτερότητα η οποία το έκανε μοναδικό… Είχε ως κεντρικό γεγονός την πραγματική επιστολή, που έστειλε το 1974 ξενιτεμένος Καλλιπευκιώτης στην αδερφή του από το μακρινό Ιράν, όπου δούλευε ως φορτηγατζής. Γύρω από αυτό το γράμμα, η φιλόλογος Βούλα Παπαδόντα, έπλεξε το σενάριο με τραγούδια, δημοτικά και έντεχνα ποιήματα, λαϊκούς και δημοτικούς χορούς.

Μεγάλη στιγμή όταν τα δύο πρόσωπα του κεντρικού γεγονότος – ο τότε ξενιτεμένος και η αδελφή του που δέχθηκε το γράμμα – «αποκαλύφθηκαν» στο κοινό που γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης με τους παρευρισκόμενους να «ξεχειλίζουν» από συναισθήματα.

«Πρωταγωνιστές» της παράστασης ήταν τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος της Καλλιπεύκης και του τμήματος δημιουργικών δραστηριοτήτων: Παπαϊωάννου Βαλεντίνα, Μπουρονίκου Παρασκευούλα, Μπουρονίκου Παρασκευή, Μιχαήλ Μαρία, Μιχαήλ Κωνσταντίνα, Μιχαήλ Στέλλα, Τσιούγκου Πόπη, Γκουγκουλιά Κλαίρη, Μασούρα Μαρία, Παπαζήσης Κωνσταντίνος, Πιπίλης Αστέρης και Παπαδόντα Λαμπρινή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η δράση, όπως και όσες ήδη έγιναν ή αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, διοργανώθηκε με την φροντίδα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ».

Όλοι τους Άξιοι…

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την θεατρική παράσταση:

θεατρικο καλλιπευκη (6)

θεατρικο καλλιπευκη (3)

θεατρικο καλλιπευκη (1)

θεατρικο καλλιπευκη (2)

θεατρικο καλλιπευκη (4)

Διαβάστε επίσης: