Ελλάδα » Ρωσικά αντίποινα: Απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες

Ρωσικά αντίποινα: Απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες

Ρωσικά αντίποινα: Απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες

Υπόμνημα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να υπέβαλε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις, κατά τη Μόσχα, «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και να απαγορεύσει την είσοδο στην Ελλάδα σε δύο ακόμη άτομα, ως αποτέλεσμα της εμπλοκής τους σε ενέργειες υπονόμευσης της συμφωνίας με τα Σκόπια για την ονομασία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Τα ρωσικά αντίποινα
Οι Ρώσοι έκαναν διάβημα για στον Έλληνα πρέσβη για τις «αντιρωσικές ενέργειες», και του ανακοίνωσαν την απέλαση Ελλήνων διπλωματών.

Σύμφωνα με το hellasjournal το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη τα αντίποινα της Μόσχας. Οι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, του κ. Γιώργου Σακελλαρίου.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους».

Διπλωματικές πηγές: Ασύμμετρη κίνηση η ρωσική απάντηση
Αντιδρώντας στην κλήση του κ. Φρυγανά στη Μόσχα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες.

Διπλωματικές πηγές μάλιστα αναφερόμενες στις ρωσικές αντιδράσεις τις έκαναν λόγο περί ασύμμετρης κίνησης από πλευράς των Ρώσων.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά που είχε επιβάλει μέτρα μετά από συγκεκριμένες κινήσεις, οι Ρώσοι έδρασαν με τρόπο αυθαίρετο. Προσέθεταν δε ότι η Αθήνα εξετάζει το πως θα αντιδράσει.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: