Εκπαίδευση » Ποιους θα δει ο Γαβρόγλου στη Λάρισα
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ

Ποιους θα δει ο Γαβρόγλου στη Λάρισα

Ποιους θα δει ο Γαβρόγλου στη Λάρισα

Μέσα σε ένα διήμερο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να επισκεφτεί κατά σειρά τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τον Βόλο ώστε να συζητήσει για το θέμα της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ και να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν. Ο Υπουργός το πρωί της Τετάρτης θα βρεθεί στα Τρίκαλα και λίγες ώρες μετά θα επισκεφτεί την Καρδίτσα. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, θα είναι στη Λάρισα και από το μεσημέρι και μετά θα βρεθεί στο Βόλο κλείνοντας έτσι την διήμερη επίσκεψή του.

Ποιους θα δει στη Λάρισα

Ο υπουργός αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στη Λάρισα. Θα ξεκινήσει με το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «θα συναντηθεί με βουλευτές αλλά και με στελέχη της αντιπολίτευσης» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.

Ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος του στη Λάρισα θα αφορά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξει μια ευρεία συνάντηση με το διοικητικό και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος με σκοπό ο υπουργός να ακούσει αλλά και να προτείνει λύσεις ενόψει της συνένωσης. Δεν αποκλείεται εάν ο χρόνος του το επιτρέψει να επισκεφτεί και τις εγκαταστάσεις της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, κάτι που ακόμη αυτή την ώρα που καταρτίζεται το πρόγραμμα είναι υπό συζήτηση. Θυμίζουμε ότι το σχέδιο συνένωσης προβλέπει η Αβερώφειος να γίνει Κέντρο Αγροτικής Καινοτομίας και Αγροφιατροφής.

Γιατί ο υπουργός επέλεξε να έρθει τώρα στη Θεσσαλία

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι που τρέχουν την συνένωση ο υπουργός επέλεξε να έρθει αυτό το χρονικό διάστημα στη Θεσσαλία καθώς εν πολλοίς έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ακαδημαϊκό κομμάτι της συνένωσης. Μάλιστα το υπουργείο μέσα στο Σεπτέμβριο είναι να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή άρα ο χρόνος για τις όποιες αλλαγές είναι περιορισμένος.

Το πλήρες πρόγραμμα επίσκεψης του υπουργού Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Διαβάστε επίσης: