Ελλάδα » Η τραγωδία επισπεύδει τον ανασχηματισμό

Η τραγωδία επισπεύδει τον ανασχηματισμό

Η τραγωδία επισπεύδει τον ανασχηματισμό

Η φονική πυρκαγιά σε Ραφήνα και Μάτι άλλαξε άρδην τον κυβερνητικό προγραμματισμό και τους σχεδιασμούς για την μετά το μνημόνιο εποχή. Ο ανασχηματισμός ήταν ένα χαρτί που είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, όμως τα καταστροφικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς φαίνεται πως επισπεύδουν τις διαδικασίες για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και κεντρικές υπηρεσίες.

Ήδη ο Νίκος Τόσκας αποτελεί παρελθόν από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ, χθες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την αντικατάσταση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Και τις δύο θέσεις αναλαμβάνουν, πλέον, οι μέχρι πρότινος υπαρχηγοί των Σωμάτων. Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, βέβαια, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως ήδη ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να προχωρήσει σε αλλαγές αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η φημολογία ήταν εδώ και καιρό ενεργή, όμως μετά την φονική πυρκαγιά και την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευθούν και να αναλάβουν θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο νέα πρόσωπα και ήδη επιτυχημένα στελέχη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το εθνικό πένθος επιβάλει «βουβή» έξοδο από τα μνημόνια, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξουν «γιορτές» και εκδηλώσεις μετά την 21η Αυγούστου.

Η κυβέρνηση, πλέον, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο σχέδιο παροχής προστασίας στους πληγέντες και προώθησης μέτρων πρόληψης τέτοιων καταστροφών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Διαβάστε επίσης: