Εκπαίδευση » Σχολεία » Αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ Λάρισας προς ενημέρωση καθηγητών

Αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ Λάρισας προς ενημέρωση καθηγητών

Αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ Λάρισας προς ενημέρωση καθηγητών

Προς ενημέρωση των καθηγητών ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Χρήστος Παλάτος επισημαίνει τα εξής:

«Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά η Α φάση ( Υπεράριθμοι-από Διάθεση) για τους κλάδους ΠΕ01,ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04,ΠΕ05 , ΠΕ06, ΠΕ07,ΠΕ08,ΠΕ11,ΠΕ78,ΠΕ79,ΠΕ80, ΠΕ86 και ΠΕ91 δυστυχώς χωρίς την συμμετοχή των δύο Αιρετών σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφηκε με το έγγραφο του ΠΥΣΔΕ 427/27-6-2018. Σεβόμενοι τους 530 συναδέλφους που έκαναν αίτηση και με πολύ προσοχή στην διαδικασία ,ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση για 320 συναδέλφους αντίστοιχα ανά κλάδο: ΠΕ01-37, ΠΕ02-27, ΠΕ03-20, ΠΕ04-44, ΠΕ05-21 , ΠΕ06-28, ΠΕ07-20, ΠΕ08-5, ΠΕ11-41, ΠΕ78-12, ΠΕ79-12, ΠΕ80-29, ΠΕ86-23 και ΠΕ91 -1. Από τους παραπάνω 320 συναδέλφους η τοποθέτηση σε ποσοστό 87% έγινε στην 1η και 2η προτίμηση ,έχουν τοποθετηθεί σε 1 ή 2 σχολικές μονάδες και μόνο 13 σε 4 σχολικές μονάδες και 3 μέχρι 5 σύμφωνα με την αίτησή τους, με βάση τα μόρια και με σειρά τοποθέτησης στην ομάδα σχολείων, όμορα σχολεία ,διάθεση αποκλειστικά με τα μόρια. Όταν οι Αιρετοί των παρεμβάσεων μας καταγγέλουν για μια διαδικασία έωλη επειδή είμασταν παρόντες στην διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά (πάνω από 60 ώρες συμμετοχή στις συνεδριάσεις και πάνω από 20 ώρες στον έλεγχο των στοιχείων) ας κοιτάξουν στα μάτια τους 530 συναδέλφους που έκαναν αίτηση και τους 320 που γνωρίζουν από τώρα που θα βρίσκονται την Δευτέρα 3.9.2018 και μετά θα δούμε ποιος φέρθηκε υπεύθυνα απέναντί τους. Η διαδικασία τοποθετήσεων σταμάτησε για τις Τεχνικές Ειδικότητες για μετά την 20η Αυγούστου επειδή μόλις προχθές εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΕΘ τα 32 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ (είχαν υπολογισθεί στους πίνακες των σχολείων) και δεν έχουν εγκριθεί μερικά ακόμη που ήταν στην πρόταση (μπορεί να επιφέρουν αλλαγή σε δύο ειδικότητες στους πίνακες), έτσι μεταφέρεται πιο πίσω η διαδικασία και θα εξετασθεί μαζί με την Β φάση των υπόλοιπων κλάδων.

Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας ενήργησε απόλυτα νόμιμα σε εφαρμογή εγκυκλίου του ΥΠΕΕΘ, αποφάσισε νομότυπα αφού υπήρχε πλειοψηφία στα παρόντα μέλη,είχε ενημερώσει ως ΠΥΣΔΕ Λάρισας τους καθηγητές για την διαδικασία με το έγγραφο με αρ. πρωτ:427/27-6-2018.Τα σχολεία είχαν στείλει τους πίνακες με τα κενά και πλεονάσματα λαμβάνοντας υπόψη τα τμήματα και μάλιστα επικαιροποιημένους με όλες τις εγγραφές μαθητών. Από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας είχαν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα. Έχει ολοκληρωθεί η Α Φάση στις αποσπάσεις χωρίς περικοπές στα κενά που ζήτησε το ΠΥΣΔΕ,ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται έγκαιρα ούτως ώστε να γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός που θα βρίσκεται την νέα σχολική χρονιά. Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας γνωρίζει την άριστη εργασία των εργαζομένων στο τμήμα Εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε Λάρισας, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Διευθυντές των σχολείων που φέρουν την υπογραφή στους πίνακες, όπως επίσης έχει εμπιστοσύνη και στους συλλόγους διδασκόντων που έχουν λάβει γνώση των πινάκων ενυπόγραφα. Συνεπώς η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και ας ενημερώσουν οι αιρετοί που θα έπρεπε να είναι το μάτι και το αυτί των συναδέλφων γιατί ήταν απόντες στις συνεδριάσεις. Άραγε θα συμμετάσχουν στην συνέχεια της διαδικασίας ;

Απάντηση στους Αιρετούς των παρεμβάσεων

Είναι πολύ άσχημο να καταφεύγουμε σε προσωπικές επιθέσεις με ανακρίβειες και χωρίς επιχειρήματα. Δεν υπήρξα ποτέ ταμίας της ΕΛΜΕ Λάρισας , αντίθετα έχω υπηρετήσει 6 χρόνια ως απλό μέλος χωρίς μείωση ωραρίου και χωρίς να πάρω απόσπαση στον νομό όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα μέλη της παράταξή σας. Δεν είχα και δεν έχω προσωπικά με κανένα συνάδελφο και πραγματικά η αναφορά σας για τους συναδέλφους του κλάδου ΔΕ είναι αστεία, άλλωστε με τους περισσότερους έχουμε υπηρετήσει μαζί σε ΕΠΑΛ του νομού. Γνωρίζουν ότι την περίοδο της διαθεσιμότητας ήμουν μαζί τους σε συνελεύσεις , πορείες, καταλήψεις , παραστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας συνάδελφος ΔΕ στην διάθεση που θα έπρεπε να είχε πάρει οργανική τοποθέτηση από πέρυσι στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, αφού σύμφωνα με τα απαντητικά έγγραφα από τα ΕΠΑΛ της Πόλης και του ΕΠΑΛ Ελασσόνας προέκυψε οργανική τοποθέτηση όλων των άλλων ΔΕ στα ΕΠΑΛ της πόλης , παρέμεινε όμως το έλλειμμα στην Ελασσόνα ,θα έπρεπε να γίνει η τοποθέτηση του όπως γίνεται με όλες τις ειδικότητες στα εναπομείναντα κενά. Που ήσασταν πέρυσι κύριε αιρετέ των παρεμβάσεων ; Κατά την φετινή διαδικασία έπρεπε να αλλαχθούν οι πίνακες ως προς τους ΔΕ σύμφωνα με το αίτημά σας. Όταν όμως ζήτησα να γίνει αλλαγή στους πίνακες με την σύμφωνη γνώμη των συλλόγων σε 21 περιπτώσεις όπου θα προκύπταν οργανικά κενά με 1 ή 2 ώρες ερευνητικές εργασίες (μάθημα Α ανάθεσης για όλους τους κλάδους με Υ.Α) εσύ ήσουν που διαφώνησες κάθετα. Γιατί διαφορετική αντιμετώπιση από κλάδο σε κλάδο; Τι έχεις να πείς στους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ04 για τα 10 κενά που αν είχες συμφωνήσει στην εισήγησή μου στην πράξη 25 όταν το προβλέπει ο νόμος ,θα είχαν ρυθμίσει την υπεραριθμία τους αρκετοί συνάδελφοι και αντίστοιχα θα είχαν πάρει οργανική τοποθέτηση 1 ΠΕ04.01 και 3 ΠΕ04.02. (Ο Αιρετός των παρεμβάσεων στον ν. Έβρου είχε καταθέσει αντίστοιχη εισήγηση). Την εισήγησή μου αυτή δικαιώνει απόλυτα λίγες ημέρες μετά το ΥΠΕΕΘ με την εγκύκλιο του 111364/ Ε2 / 03-07-2018.

Προφανώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπηρετούμε τους συναδέλφους με τον ίδιο τρόπο».

Διαβάστε επίσης: