Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Αντί να φωνασκούν στα αποκαΐδια… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ: «ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ»

Αντί να φωνασκούν στα αποκαΐδια… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Αντί να φωνασκούν στα αποκαΐδια… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

«Στα εθνικά θέματα πάμε όλοι μαζί. Ας αφήσουμε στην άκρη όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις. Αντί για φωνασκίες στα αποκαΐδια, ας ενωθούμε, ας κάνουμε πράξη όσα χρειαστούν. Με σεβασμό στους νεκρούς, αλλά και στους ζωντανούς για να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές!»

Να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα «γιατί» της ανείπωτης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική έγραψε η στήλη στο περασμένο φύλλο για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά έγινε και θρηνούμε τόσα θύματα, ενώ πολλοί εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Κι όσο οι ώρες περνούν οι ψύχραιμες φωνές λιγοστεύουν και οι περισσότεροι, ανάμεσά τους βουλευτές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και εμπλεκόμενοι με την επιχείρηση στο Μάτι και τις άλλες περιοχές  ξεσπαθώνουν φωνασκώντας στα αποκαΐδια.

Το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι ένα και μοναδικό: «Να μην ξαναθρηνήσουμε αθώα θύματα!»! Όλα τα άλλα στην ώρα τους. Ευελπιστούμε ότι εκτός από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που κατέληξε σε μια δέσμη συμπερασμάτων για την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου κάποια στιγμή οι εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν την υπόθεση θα ρίξουν άπλετο φως σε κάθε σημείο της τραγωδίας. Φυσικά να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους εκείνους που αρχικά προκάλεσαν τη φωτιά (ήταν εμπρηστές;) και στη συνέχεια κλήθηκαν ως αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξαν ανθρώπινα λάθη με τη γνωστή τραγική κατάληξη.

Η επόμενη μέρα όμως μιας εθνικής τραγωδίας απαιτεί επανασχεδιασμό και αναγέννηση της περιοχής και όλης της χώρας από τις στάχτες. Η κυβέρνηση πήρε ορισμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με πρώτη την άμεση κατεδάφιση χιλιάδων αυθαιρέτων κτισμάτων, φραχτών κ.ά. Η ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική δεν αφήνει περιθώρια ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κανένα δημοκρατικό κόμμα να εφησυχάσουν, ούτε να φωνασκούν στα αποκαΐδια.

Τώρα είναι μονόδρομος για όλα τα δημοκρατικά κόμματα να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές για την θωράκιση της χώρας, να τις συμπληρώσουν προτείνοντας λύσεις και όσες αξίζει να υιοθετηθούν και να παρθούν από όλους γενναίες αποφάσεις. Στα αποκαΐδια η αντιπαράθεση δεν έχει κανένα νόημα. Υπάρχει χρόνος και για πολιτική κριτική και για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Τώρα προέχουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη θωράκιση της Ελλάδας από πυρκαγιές κι άλλα ακραία φαινόμενα για να μην ξαναθρηνήσουμε αθώα θύματα.

Η κλιματική αλλαγή θα δημιουργεί και στο μέλλον ακραίες προκλήσεις και φαινόμενα στον τόπο μας, τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Ας είμαστε πανέτοιμοι την επόμενη φορά. Στα εθνικά θέματα πάμε όλοι μαζί. Ας αφήσουμε στην άκρη όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις. Αντί για φωνασκίες στα αποκαΐδια, ας ενωθούμε, ας κάνουμε πράξη όσα χρειαστούν. Με σεβασμό στους νεκρούς, αλλά και στους ζωντανούς για να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές!

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: