Θεσσαλία » Ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Τρικάλων μένουν και ποιοι φεύγουν

Ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Τρικάλων μένουν και ποιοι φεύγουν

Ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Τρικάλων μένουν και ποιοι φεύγουν

Παρά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την αυξημένη δυσκολία εκλογής, δεν φαίνονται «διαρροές» από την παράταξη Αγοραστού.

Στις εκλογές του ερχόμενου Μάη και εφόσον εφαρμοστεί το νέο σύστημα της απλής αναλογικής στα Τρίκαλα ο πρώτος συνδυασμός (ας υποθέσουμε ότι θα είναι αυτός του Αγοραστού) δύσκολα θα εκλέξει περισσότερους από τέσσερις (4) περιφερειακούς συμβούλους. Πρακτικά δηλαδή τρεις εν ενεργεία σύμβουλοι θα μείνουν εκτός.

Παρόλα αυτά, ακόμη και στη φημολογούμενη οριστική αποχώρηση του Χρήστου Μιχαλάκη από τη θέση του επικεφαλής, δεν φαίνεται να υπάρχουν διαρροές στην παράταξη Αγοραστού. Οι πληροφορίες του trikalavoice.gr  αναφέρουν ότι έχουν «κλείσει» και θα κατέβουν κανονικά οι Βασίλης Αναγνωστόπουλος (αν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής) και Ντίνος Μπάρδας, οι οποίοι θα έχουν και τον άτυπο ρόλο των επικεφαλής της παράταξης στα Τρίκαλα. Βεβαία θεωρείται και η υποψηφιότητα των Χρήστου Γακόπουλου, Γιάννη Μπουτίνα και πιθανότατη του Απόστολου Κολίτσα. Το μεγάλο ερωτηματικό ακούσει στο όνομα του Ευθύμη Ρεντζιά τον οποίο οι φήμες τον θέλουν να αποχωρεί, αλλά λόγω της ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης που έχει με τον Αγοραστό δεν αποκλείεται να… παραμείνει ενεργός.

Κατά τα λοιπά ήδη ακούγονται δυο ονόματα για είσοδο στο ψηφοδέλτιο (ένα ισχυρό από την περιοχή της Καλαμπάκας), ενώ θα χρειαστούν και τέσσερις γυναίκες υποψήφιες για να καλυφθεί η ποσόστωση του 40%.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: