Οικονομία » Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου που προσφέρει φιλικό διακανονισμό

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου που προσφέρει φιλικό διακανονισμό

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου που προσφέρει φιλικό διακανονισμό

Αρκετές ασφάλειες αυτοκινήτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα του φιλικού διακανονισμού, δηλαδή σε ένα σύστημα άμεσης αποπληρωμής σε περίπτωση ατυχήματος.

Αρκετές ασφάλειες αυτοκινήτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα του φιλικού διακανονισμού, δηλαδή σε ένα σύστημα άμεσης αποπληρωμής σε περίπτωση ατυχήματος. Φυσικά για να ισχύσει ο φιλικός διακανονισμός θα πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου σε εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Να λοιπόν μερικοί λόγοι για να επιλέξετε ασφάλεια αυτοκινήτου με φιλικό διακανονισμό:

1. Εξαιρετικά γρήγορες αποζημιώσεις

Ο βασικότερος σκοπός του φιλικού διακανονισμού είναι η ταχύτατη αποζημίωση των ασφαλισμένων, έτσι ώστε η ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, χωρίς προστριβές και χρονικά κολλήματα.

2. Ισχύει και στην περίπτωση των σωματικών βλαβών

Πέρα από τις υλικές ζημιές, μια ασφάλεια αυτοκινήτου που συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό μπορεί να αποζημιώσει σωματικές βλάβες για κάθε ατύχημα.

3. Αποζημιώνεστε και για τα έξοδα επισκευής

Φιλοσοφία των ασφαλειών αυτοκινήτου με φιλικό διακανονισμό είναι πέρα από τη γρήγορη αποζημίωση, να παρέχουν και διευκολύνσεις στους ασφαλισμένους. Έτσι, στην περίπτωση ενός ατυχήματος η ασφαλιστική σας εταιρεία αναλαμβάνει πέρα από το να καλύψει τα έξοδα για την επισκευή ή την αποζημίωση, να μεταφέρει δωρεάν το όχημα σας προς το συνεργείο εάν η ζημιά δεν υπερβαίνει τα κάποιο ποσό το οποίο διαφέρει σε κάθε ασφαλιστική εταιρία.

4. Αποφεύγετε τις νομικές διαδικασίες

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου έχουν σκοπό, πέρα από το να μας προστατεύουν, να μας διευκολύνουν και τη ζωή. Έτσι όταν ενεργοποιηθεί ο φιλικός διακανονισμός, ο ενδοεταιρικός συμβιβασμός λύνει τα χέρια στους ασφαλισμένους, καθώς δεν χρειάζονται να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες που μπορεί να πάρουν ολόκληρους μήνες και θα απαιτούν μεγάλη γραφειοκρατία αλλά και περιττά έξοδα, εάν δεν έχετε κάλυψη νομικής προστασίας.

5. Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο εύκολο

Εάν επιλέξετε και εσείς μια ασφάλεια αυτοκινήτου που συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό, τότε αυξάνετε τις πιθανότητες στην επόμενη άτυχη στιγμή να λύσετε το πρόβλημα άμεσα καθώς όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα. Θυμίζουμε πως για να ενεργοποιηθεί ο φιλικός διακανονισμός, πρέπει και οι δύο εταιρείες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, άρα μια τέτοια ασφάλεια αυτοκινήτου δεν βοηθά μόνο εσάς, αλλά και όλους τους άλλους οδηγούς απ’ όποια πλευρά και αν βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης: