Αυτοκίνητο » Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia

Η Kia σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις της στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, πουλώντας 264.010 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο 2,8% που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Η Kia διατήρησε το μερίδιό της 3% στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών για την κορεάτικη μάρκα.

Η επίδοση αυτή ενισχύθηκε τους τελευταίους μήνες από την άφιξη ολοκαίνουργιων μοντέλων αλλά και προηγμένων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ωστόσο αυτή αναμένεται να συνεχίσει να είναι ανοδική, καθώς η εταιρεία θα λανσάρει 16 νέα οχήματα με προηγμένο σύστημα κίνησης μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων υβριδικών, πέντε plug-in υβριδικών, πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και μέσα στο 2020, ένα τρίτο ηλεκτροκίνητο όχημα με κυψέλες υδρογόνου.

Στην Ελλάδα η Kia κατέχει το 3,1% του συνολικού μεριδίου αγοράς (3,5% σε λιανικές πωλήσεις), πετυχαίνοντας αύξηση 287% και 133% αντίστοιχα για το α” εξάμηνο του 2018. Το Picanto είναι το best seller μοντέλο της Kia και ακολουθεί το νέο Stonic.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: