Αθλητισμός » Μάχη για την ζωή του δίνει ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα

Μάχη για την ζωή του δίνει ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα

Μάχη για την ζωή του δίνει ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα

Μια γρίπη που υποτίμησε φαίνεται πως είναι η αιτία που δίνει μάζη για να κρατηθεί στην ζωή ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα.

O Λάουντα βρισκόταν στην Ίμπιζα όταν αναγκάστηκε να μεταβεί στη Βιέννη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Έμεινε στην εντατική για λίγες ημέρες και η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε. Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα η κατάστασή του επιδεινώθηκε εκ νέου και υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα. Στο παρελθόν είχε ήδη υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού.

«Ο Νίκι Λάουντα αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, με τον Κόνραντ Χετζνέκερ. Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης.

Την 1η Αυγούστου του 1976 ο οδηγός της Ferrari Νίκι Λάουντα είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. Εκτός από τα εμφανή στο πρόσωπο εγκαύματα είχε υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα, στους πνεύμονες, από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: