Ελλάδα » Φθιώτιδα: Καταστροφές από τη νεροποντή (φωτ.- video)

Φθιώτιδα: Καταστροφές από τη νεροποντή (φωτ.- video)

Φθιώτιδα: Καταστροφές από τη νεροποντή (φωτ.- video)

Παρασύρθηκαν πόρτες και δέντρα – Κινδυνεύουν σπίτια – Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους.

Μέσα σε πέντε ημέρες για 2η φορά η Τοπική Κοινότητα Στύρφακας της ΔΕ Λιανοκλαδίου του Δήμου Λαμιέων, δοκιμάζεται από τη νεροποντή με τα μπαζωμένα ρέματα να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους και να παρασύρουν ότι βρίσκουν μπροστά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Την περασμένη Κυριακή μπορεί να υπήρξαν ζημιές στο οδόστρωμα, ωστόσο έστω και οριακά τα σπίτια την γλύτωσαν και μαζί με αυτά και οι κάτοικοι που απέμειναν να φωνάζουν για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μπάζα των έργων έφραξαν τους δρόμους του νερού από το βουνό, που επί χρόνια κυλούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς την κοιλάδα του Σπερχειού.

Το πρωί της Παρασκευής όμως (3/8) με μια δυνατή βροχή και χωρίς να έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ή ένταση, το φαινόμενο επαναλήφθηκε ακόμη πιο έντονο για αυτό και οι κάτοικοι πλέον φωνάζουν για να παρέμβουν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα. Ολόκληρες βαριές σιδερένιες πόρτες παρασύρθηκαν, δέντρα αποκολλήθηκαν και στα σπίτια το νερό έφτασε μέχρι τις πόρτες!

Στο σημείο έσπευσαν και πληρώματα της Πυροσβεστικής, τα οποία όμως κι εκείνα δεν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα σπίτια – παρά μόνο στους ανθρώπους – πριν την υποχώρηση των υδάτων, καθώς θα κινδυνεύσουν και οι ίδιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα η ΕΡΓΟΣΕ ισχυρίζεται ότι το γνωρίζει και ακόμη κι αν θέλει να αποποιηθεί ευθυνών (βλέπε απάντηση προς το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα), δε σημαίνει ότι κάποιος δεν είναι υποχρεωμένος να επιληφθεί και να διορθώσει το πρόβλημα πριν φτάσουμε να κλαίμε πάνω από αθώα θύματα όπως έγινε στη Μάνδρα ή ακόμη χειρότερα στο ολοκαύτωμα της Ανατολικής Αττικής.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: