Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » «Διαχρονικές συναντήσεις» στη Ραψάνη

«Διαχρονικές συναντήσεις» στη Ραψάνη

«Διαχρονικές συναντήσεις» στη Ραψάνη

Μια σημαντική εκδήλωση διασύνδεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, με τίτλο «Διαχρονικές συναντήσεις», διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη συμβολή του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, στις 20.30, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.
Στο πλαίσιο αυτής η Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων του Διαχρονικού Μουσείου, Αρχοντούλα Αναστασιάδου, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: ένα μοντέρνο, ενδιαφέρον, φιλόξενο μουσείο – … εκεί όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της Θεσσαλίας».

Rac;anh 1

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Σάββατο 4 Αυγούστου – Λαϊκό γλέντι με Δ. Κοντογιάννη και Θ. Στίγκα
Σε ένα αυθεντικό γλέντι λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με τους αγαπημένους και καταξιωμένους ερμηνευτές Δημήτρη Κοντογιάννη και Θεοδοσία Στίγκα προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ραψάνης, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, αύριο, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στην Κεντρική πλατεία Ραψάνης.
Δύο σπουδαία ονόματα της λαϊκής σκηνής, με τεράστια πορεία και προσφορά στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Θεοδοσία Στίγκα, με αναφορές στη προσωπική τους πλούσια δισκογραφία, αλλά και σε μεγάλους διαχρονικούς συνθέτες, υπόσχονται ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι, βασισμένο στον ανεξάντλητο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Ώρα έναρξης: 22.00
Ευγενική χορηγία: ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΣΤΗΡ

ΡΑΨΑΝΗ 3

Κίνηση, χρώμα και φαντασία για τα παιδιά της Ραψάνης
Μπορεί ο καιρός να μην είχε διάθεση για παιχνίδι, δεν κατάφερε ωστόσο να περιορίσει τη διάθεση και το κέφι των μικρών φίλων του «Ξενώνα Ραψάνης» που συμμετείχαν στην πρώτη καλοκαιρινή του δράση για τα παιδιά. Με την καθοδήγηση της ειδικής γυμνάστριας Έρσης Ρουμελιώτη και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών, τα ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο προσέφεραν στα παιδιά μια ευκαιρία εκτόνωσης και ενεργοποίησης.
Η παιδική χαρά, κάτω από την κεντρική πλατεία της Ραψάνης, μετατράπηκε σε έναν πολύχρωμο φανταστικό κόσμο, στον οποίο τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, φώναξαν και γέλασαν, δημιουργώντας μια μεγάλη χαρούμενη παρέα!

Χορηγοί επικοινωνίας: Larissanet, Larissanet.gr

Διαβάστε επίσης: