Κόσμος » Αφγανιστάν: 39 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους

Αφγανιστάν: 39 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους

Αφγανιστάν: 39 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι εναντίον σιιτικού τεμένους σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Δύο μαχητές με μπούρκα επιτέθηκαν στο τέμενος στην πόλη Γκαρντέζ στην επαρχία Πάκτια, όπου πάνω από 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν, δήλωσε ο στρατηγός Ραζ Μοχάμαντ Μαντοζάι, αρχηγός της αστυνομίας της Πάκτια.

Τουλάχιστον 80 άτομα τραυματίστηκαν, όταν οι άνδρες χτύπησαν με όπλα κι εκρηκτικά το τέμενος. Το νοσοκομείο στη Γκαρντέζ ανέφερε ότι δέχθηκε τουλάχιστον 50 ενήλικες και 20 τραυματισμένα παιδιά.

Ο Αμπντάλα Χαζράτ, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι οι μαχητές άνοιξαν πυρ κατά των πιστών κι ότι ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε επάνω του. Φρουροί ασφαλείας που βρίσκονταν στο τέμενος πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δεύτερο μαχητή.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι μπήκαν στον χώρο της προσευχής, έχοντας καλυμμένο ολόκληρο το πρόσωπό τους.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος έχει στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμένων στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης: