Ελλάδα » Τραγωδία – Αττική: Ένας αγνοούμενος – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 10 εγκαυματίες
ΣΤΟΥΣ 85 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Τραγωδία – Αττική: Ένας αγνοούμενος – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 10 εγκαυματίες

Τραγωδία – Αττική: Ένας αγνοούμενος – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 10 εγκαυματίες

Σε 85 ανέρχονται τα ταυτοποιημένα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, ενώ επίσημως εξακολουθεί να αγνοείται ένα άτομο. Την ίδια ώρα, 10 εγκαυματίες εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 81, αριθμός στον οποίο πρέπει να προστεθούν και τα τέσσερα άτομα που κατέληξαν στα νοσοκομεία, άρα μιλάμε για συνολικά 85 άτομα.

Παράλληλα, ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα, θεωρείται ένα άτομο. Σημειώνεται ότι προχθές οι αγνοούμενοι ήταν 8. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των αγνοουμένων υπήρχαν εγγραφές που διαπιστώθηκε ότι ήταν διπλές

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί πως δεν γίνεται στην ανακοίνωση αναφορά σε σορούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, συνεπώς ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί.

Επιπλέον, δεν γίνεται καμία αναφορά στις δύο σορούς που ανασύρθηκαν χθες και προχθές από τη θάλασσα και δεν διευκρινίζεται αν αυτοί περιλαμβάνονται ή όχι στον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι δύο αυτοί άνθρωποι δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των θυμάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροτομής, προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία θανάτου τους.

10 εγκαυματίες στη ΜΕΘ
Σε 42 ανέρχονται οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ των τραυματιών που συνεχίζουν τη νοσηλεία είναι και ένα παιδί που παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση, ενώ ένας εγκαυματίας έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και άλλος ένας εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα νέα στοιχεία από το ΕΚΕΠΥ, εκτός από τη σταθερή υπηρεσία των δύο (2) ψυχολόγων του ΚΕΕΛΠΝΟ που υποδέχονται καθημερινά πληγέντες στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μιλούν για:

Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» σε 21 επιπλέον άτομα, δηλαδή συνολικά μέχρι 31-7-2018 η ομάδα αυτή είδε 169 άτομα

Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών του Κόσμου» σε 98 άτομα από τις περιοχές που επλήγησαν

Ως εκ τούτου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα. Το συνολικό αυτό πρόγραμμα συνεχίζεται καθημερινά και η σχετική ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ θα δίνεται σε τακτά διαστήματα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: