Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Δράση στο πλαίσιο του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΑΨΑΝΗΣ

Δράση στο πλαίσιο του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης

Δράση στο πλαίσιο του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης

«Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;» Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη λαογραφία του τόπου μας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.

Φέτος, για πρώτη φορά οργανώθηκε η συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο του 3ου Ιστορικού συνεδρίου Ραψάνης, από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με το Μορφωτικό σύλλογο Ραψάνης και το Πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης.

20180721_173235

Ο σκοπός των δράσεων πραγματοποιήθηκε  και με το παραπάνω, αναδεικνύοντας την πλούσια παράδοση του τόπου μας, με τρόπο απλό όπως έκαναν  οι παππούδες μας, με αφηγήσεις, παραμύθια, περιπάτους στα γραφικά μας μέρη.

Από το Εργαστήρι κατασκευής «παιχνιδιών του κόσμου », κατασκευάστηκαν 5 παιχνίδια που κοσμήθηκαν με μοτίβα παραδοσιακά της Ραψάνης, υπό την καλλιτεχνική ματιά  της εικαστικού  Αλεξάνδρα Αμπάτη, που έκανε θαύματα με τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν και με την αμέριστη βοήθεια των ανθρώπων του προγράμματος προαγωγής Αυτοβοήθειας -Ξενώνα Ραψάνης ,που είχαν και την φροντίδα όλων των παιχνιδιών.

Τα δημοτικά τραγούδια της Ραψάνης, έγιναν έναν εξαιρετικό μουσικό εργαστήρι με τον Γκαιφύλλια Κώστα, που τα παιδιά το χάρηκαν πολύ, τόσο που χορέψανε και τραγουδούσαν με την ψυχή τους.

20180723_191629

Στο  Προαύλιο Αγίου Αθανασίου Ραψάνης παίξαμε με τα τοπωνύμια της Ραψάνης, ενώ στο Αλώνι του Ανήλιου αφηγηθήκαμε το παραμύθι της Ευανθίας Κιου, ακούγοντας τις βροντές του καιρού.

Μετά με τα πόδια πήγαμε  στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο εξωκλήσι. Τέλος στο  Προαύλιο Αγίου Ιωάννη Πρόδρομου (1574)  μοιραστήκαμε Λογοτεχνικές μαρτυρίες για τη Ραψάνη, ιστορίες για στοιχεία και νεράιδες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: