Ελλάδα » Εκβίαζε ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εκβίαζε ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εκβίαζε ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Συνελήφθη έπειτα από κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 53χρονος άνδρας, για υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτριας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία της ιδιοκτήτριας της προαναφερόμενης Μονάδας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου 2018 απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας η οποία νοσηλεύτηκε στην παραπάνω Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου απεβίωσε.

Ο 53χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ανωτέρω ποσό μεταχειριζόμενος απειλές κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης είτε μέσω καταγγελίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είτε μέσω δυσφημήσεως της.

Χθες το μεσημέρι, ο 53χρονος συνελήφθη σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. έπειτα από την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ως προκαταβολή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: