Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » «Γιατί καθυστερεί η κατασκευή της καινούριας σκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας;»
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Γιατί καθυστερεί η κατασκευή της καινούριας σκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας;»

«Γιατί καθυστερεί η κατασκευή της καινούριας σκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας;»

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Ελασσόνας θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφορικά με την κατάσταση της σκεπής του δημοτικού σχολείου Καλλιθέας:

«Ο κίνδυνος να ξεκινήσει άλλη μια νέα σχολική χρονιά χωρίς να έχει κατασκευαστεί η καινούρια σκεπή στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας είναι πλέον  ορατός. Πρόκειται για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί αλλά δεν έχει ξεκινήσει και έχουμε μπει στον Αύγουστο. Το ίδιο ισχύει και για την σκεπή του Γυμναστηρίου του Γυμνασίου- Λυκείου Καλλιθέας.

Δικαιολογημένα εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτύρονται και δεν θα ανεχτούν να ξαναδούν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σ” ένα σχολείο με χαλασμένη  τη σκεπή και το γυμναστήριο του Γυμνασίου- Λυκείου κλειδωμένο λόγω της επικινδυνότητας της σκεπής.

Το δημοτικό σχολείο φιλοξενεί 150 μαθητές και χρήζει μια σειρά ακόμη παρεμβάσεων για την καλύτερη λειτουργία του. Εκκρεμούν επιδιορθώσεις βλαβών σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ενώ στο σχολείο δεν υπάρχει παροχή για τριφασικό ρεύμα. Απαιτείται η κατασκευή καινούριων τουαλετών. Σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν τέσσερις τουαλέτες (2 αγοριών και 2 κοριτσιών) για 150 παιδιά και μία τουαλέτα (1×1) για τους δασκάλους.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να μας απαντήσει:

- Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της σκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας;

- Τι μέτρα θα πάρει για την κατασκευή της σκεπής στο Γυμναστήριο;

- Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στις τουαλέτες του δημοτικού σχολείου;».

Διαβάστε επίσης: