Λάρισα » Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Λάρισας για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική, επισημαίνοντας:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν, στην Αττική. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες, τους πυροπαθείς.

Η ασύλληπτη τραγωδία, που εκτυλίχτηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι -με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς-, να καταστραφούν σπίτια και κόποι μιας ζωής, φέρνει στην επιφάνεια το πόσο ανοχύρωτη είναι η ζωή του λαού.

Η έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και σχεδίου παρεμβάσεων από πλευράς του κράτους για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους κίνδυνοι, η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, είναι διαπιστωμένα προβλήματα εδώ και χρόνια.

Είναι τραγικό και συνάμα εξοργιστικό να χάνονται ζωές ξανά και ξανά χωρίς να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μη ξαναμετράμε νέες απώλειες. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες με αποτέλεσμα στο βωμό του κέρδους να μετράμε βαριές συνέπειες, με δεκάδες ανθρώπους το χειμώνα να πνίγονται, το καλοκαίρι να καίγονται και όλα αυτά να συμβαίνουν σε μια περιοχή μισής ώρας απόστασης από την Αθήνα.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί, σε όσους έχουν μείνει χωρίς στέγη, σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Καλούμε τους συναδέλφους να συνδράμουν και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες. Μαζεύουμε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

Διαβάστε επίσης: