Ελλάδα » Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

(φωτ. αρχείου)

Στη σύλληψη τριών μελών συμμοριών και στην εξιχνίαση περιπτώσεων παράνομων μεταφορών, συνολικά 60 αλλοδαπών, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων (αλλοδαποί ηλικίας 28,18 και 30 ετών, αντίστοιχα) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, χθες το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ο 28χρονος οδηγός του οποίου στο ύψος του χωριού Βασιλούδι εισήλθε σε αγροτικό δρόμο και αποβίβασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επτά άτομα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίσθηκαν πέραν του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη, επιπλέον δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, εντοπίστηκαν 26 ακόμη παράτυποι μετανάστες, τους οποίους- όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα- ο 28χρονος είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός που είχε αναλάβει τον ρόλο του φύλακα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, καθώς και ότι φυλάσσονταν στο παραπάνω κτίριο έως ότου οικεία τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους.

Εξάλλου, χθες βράδυ, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε τριαντάχρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν 25 αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (νομός Έβρου) με τελικό προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: