Παραπολιτικά » Ποια έργα προλαβαίνουν και ποια όχι
Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ποια έργα προλαβαίνουν και ποια όχι

Ποια έργα προλαβαίνουν και ποια όχι

Το γεγονός ότι ανακοινώθηκε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019 δημιουργεί ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα τόσο για την υλοποίηση των έργων που τρέχουν όσο και αυτών που φυσιολογικά θα ξεκινούσαν στην  Λάρισα.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου. Όμως η οδός Νικηταρά, που ανακοινώθηκε, δεν φαίνεται να ξεκινάει, αλλά θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε αυτό να γίνει μετά τις εκλογές.

Η οδός Ασκληπιού που θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας αναμένεται να εκκινήσει. Όμως πολλά έργα, που βρίσκονται στα προγράμματα ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), δεν φαίνεται να εκκινούν σε αυτή τη θητεία. Μιλάμε για έργα στην Ιουστινιανού, την Ηλιοδώρου, την Κολοκοτρώνη και την Ρούσβελτ, που είναι ενταγμένες και μάλλον θα πάνε για την επόμενη θητεία προκειμένου να υλοποιηθούν.

Μεγάλο στοίχημα (το είχε πει ο δήμαρχος Λαρισαίων) είναι η ολοκλήρωση των έργων για το Προσκήνιο Πολιτισμού. «Θα ψήσουμε αρνί το Πάσχα του 2019 στο Προσκήνιο Πολιτισμού», είχε πει ο Απόστολος Καλογιάννης. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια θα τρέξει κανονικά ο δεύτερος διαγωνισμός του έργου, προϋπολογισμού ύψους 5 εκατ. ευρώ Πάντως για την επόμενη θητεία απομένει ακόμη πολύ… σκάψιμο καθώς για αρκετά από τα έργα που δεν θα ξεκινήσουν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι άλλες διαδικασίες και θα είναι πανέτοιμα προς υλοποίηση.

Π.Γ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: