Ελλάδα » Φθιώτιδα: Ποτάμια οι δρόμοι (video)

Φθιώτιδα: Ποτάμια οι δρόμοι (video)

Φθιώτιδα: Ποτάμια οι δρόμοι (video)

Η δυνατή νεροποντή που έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου, περιοχές της Λαμίας και τη Δυτική Φθιώτιδας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές, όπως στη Στύρφακα που η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο μέσα στο χωριό.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης με την παράκληση να δημοσιευθεί προκειμένου οι «αρμόδιοι» να κάνουν κάτι πριν η επόμενη βροχή, εκτός από κάδους και πρόχειρες κατασκευές παρασύρουν σπίτια, ζώα και το χειρότερο ανθρώπους!

Να σημειώσουμε ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα προηγούμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κοινότητα Στύρφακας, «σουβενίρ» των εργασιών της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων του χωριού που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Λιανοκλαδίου του δήμου Λαμιέων.

Τα συγκεκριμένα φαινόμενα μάλιστα έφτασαν και στη Βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, με την απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ μέσω Υπουργείου, να πιστοποιεί μεν το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να παραδέχεται ότι δημιουργήθηκαν από τα έργα της. Το βασικό βέβαια ήταν ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έστω και έτσι γνώριζε το πρόβλημα προκειμένου να τεθεί μέριμνα για να μην έχουμε φαινόμενα Μάνδρας και θρηνήσουμε θύματα, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει συνοδά έργα.

Εκτός από τη Στύρφκα πάντως οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν σε αρκετά ακόμη σημεία του επαρχιακού δικτύου ειδικά στη Δυτική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Πάνο Κοντογεώργο, ο δρόμος Καστρί – Γραμμένη έχει μετατραπεί σε χείμαρρο και καταγγέλλει Δήμο και Πολιτική Προστασία, καθώς χωριά δεν έχουν πρόσβαση μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά είναι και το βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του έχοντας πάρει το τρακτέρ του προκειμένου να ανοίξει δρόμος για τους κατοίκους:

Τέλος αι εντός της πόλης της Λαμίας ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον δρόμο για Ροδίτσα κοντά στον Κένταυρο, όπου ο Ξηριάς στις τελευταίες νεροποντές συνεχώς μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: