Παραπολιτικά » Δεν είχαν σχέδια για εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς στη Θεσσαλία !
ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ...

Δεν είχαν σχέδια για εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς στη Θεσσαλία !

Δεν είχαν σχέδια για εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς στη Θεσσαλία !

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι οι αιρετοί μετά την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική σχετικά με το σχεδιασμό τους για την αντιπυρική προστασία. Άρον άρον ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε μέσα στο εθνικό πένθος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, χωρίς να ενημερώσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Διοικητήριο στη Λάρισα.

Σε αυτή, όπως έγραψε το larissanet.gr, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αρχηγός ΤΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης,  ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης και ο Χρήστος Καραμπούζης  υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν  ο καλύτερος συντονισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη σύσκεψη που γίνεται για αυτό το σκοπό. Εκείνα που ζητήθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν σχεδιασμός ανάπτυξης περιπόλων (για την πρόληψη) και σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όλα αυτά στη σύσκεψη της 25ης Ιουλίου! Συμπέρασμα, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αντίστοιχος σχεδιασμός εκκένωσης για πυρκαγιά!

Γιατί;

Χρ. Μπ.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: