Βιβλίο » Στην Κύπρο θα εκδοθεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Αργυρίδη

Στην Κύπρο θα εκδοθεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Αργυρίδη

Στην Κύπρο θα εκδοθεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Αργυρίδη

«Όψεις της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας 1917 – 1991» τιτλοφορείται το νέο – 14ο – βιβλίο του φαρσαλινής καταγωγής λαρισαίου μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας – συνεργάτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Παιδικής Λογοτεχνίας της Οσάκα (Ιαπωνία) Μιχάλη Ι. Αργυρίδη. Το βιβλίο θα εκδοθεί στην Κύπρο (εκδόσεις «Ανέμη»), όπου θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Πρόκειται για ένα έργο δημιουργικό προϊόν μακρόχρονης (1983 – 2017) έρευνας, μελέτης και κριτικής, που περιέχει πολλά πραγματικά στοιχεία και ντοκουμέντα και συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και σχετική κατατόπιση γύρω από τη σοβιετική παιδική λογοτεχνία, την κορυφαία για πολλούς λογοτεχνία για παιδιά του εικοστού αιώνα. Μία παιδική λογοτεχνία με πρωτόγνωρα, μοναδικά και ανεπανάληπτα επιτεύγματα, όπως: ο πρώτος στον κόσμο εκδοτικός οίκος για παιδικές εκδόσεις, που εξέδιδε συνολικά 220.000.000 παιδικά βιβλία τον χρόνο, με 600 νέους τίτλους βιβλίων. 200 ακόμα άλλοι εκδοτικοί οίκοι που εξέδιδαν βιβλία για παιδιά σε όλες τις σοβιετικές γλώσσες, που ήταν πάνω από 100.

Έκδοση των εκλεκτότερων βιβλίων της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, με τιράζ 100.000 το λιγότερο αντίτυπα για κάθε βιβλίο. Έκδοση της «Παγκόσμιας Παιδικής Βιβλιοθήκης» σε 100 τόμους. Εκατοντάδες περιοδικά για παιδιά, με τιράζ που έφτανε σε αστρονομικά ύψη (3.000.000 μέχρι 5.000.000 ήταν η κυκλοφορία των δημοφιλέστερων). 500.000 δημόσιες παιδικές βιβλιοθήκες. Απονομή του κρατικού βραβείου παιδικής λογοτεχνίας στο Κρεμλίνο. Η σοβιετική παιδική λογοτεχνία διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο, γεγονός μοναδικό και εντυπωσιακό.

Το βιβλίο του Μιχ. Αργυρίδη είναι αφιερωμένο στα εγγόνια του Σίλια, Άννα, Γιώργο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μιχ. Αργυρίδης έχει δημοσιεύσει κείμενα για την παιδική λογοτεχνία πολλών χωρών, όπως: Αγγλία, Ανατολική Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ισπανία – Χώρα των Βάσκων, Ιταλία, Κούβα, Κύπρος, Ουγγαρία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Τσεχοσλοβακία, Χιλή.

Διαβάστε επίσης: