Λάρισα » Πώς βίωσε μια Λαρισαία την τραγωδία στην Αττική
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Πώς βίωσε μια Λαρισαία την τραγωδία στην Αττική

Πώς βίωσε μια Λαρισαία την τραγωδία στην Αττική

Η Μαρία Κοντού, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Λάρισας ΑΝΙΜΑL και καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρισκόταν στο εξοχικό σπίτι της οικογένειάς της στον Ν.Βουτζά, την αποφράδα ημέρα.

Όπως διηγήθηκε στην ΕΡΤ Λάρισας, δεν ήταν η πρώτη φορά που το σπίτι απειλήθηκε από πυρκαγιά. Μάλιστα προ λίγων ετών η φωτιά το είχε κάψει προκαλώντας σημαντικές φθορές. Αυτή τη φορά έκαψε το μισό σπίτι και προκάλεσε ζημιές στο υπόλοιπο.

Σημασία, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έχει ότι ζει. Και το οφείλει, όπως μας είπε, στον αδερφό της που την πήρε με το ζόρι ενώ εκείνη έψαχνε τα ζώα της και στο ότι ήταν όλοι οι κάτοικοι του Βουτζά, λίγο πολύ υποψιασμένοι λόγω τόσων ετών μάχης με τις φωτιές στην περιοχή.

«Το μεσημέρι της Δευτέρας μυρίσαμε καμμένο. Πήγαμε στο ύψωμα να δούμε πού ήταν η φωτιά. Απείχε αρκετά και μας φάνηκε ότι αν επέμβει γρήγορα η πυροσβεστική το μέτωπο θα κλείσει εύκολα και άμεσα. Δε ήταν η πρώτη φορά που η φωτιά απειλούσε τον οικισμό. Μέσα σε μία ώρα η φωτιά ξέφυγε και πλησίασε απειλητικά τα σπίτια. Ο αδερφός μου με τράβηξε και με έβαλε στο αυτοκίνητο, είναι ώρα να φύγουμε είπε.

Κατεβήκαμε στη Μαραθώνος και πίσω μας ακολουθούσε η φωτιά. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα παράλια,ίσως , ήταν ήσυχοι επειδή βρίσκονταν κοντά στη λεωφ. Μαραθώνος. Ποιός περίμενε ότι η φωτιά θα περνούσε τη λεωφόρο και δεν θα υπήρχε διέξοδος; » αφηγείται σοκαρισμένη ακόμη η κα Κοντού.

Πολλά ζωάκια κάηκαν στην πυρκαγιά, αρκετά τραυματίστηκαν , όμως οι εθελοντές κινητοποιήθηκαν γρήγορα και πολλά σκυλιά και γάτες δέχονται ήδη την φροντίδα κτηνιάτρων.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Διαβάστε επίσης: