Ελλάδα » Πώς σώθηκαν τα 621 παιδιά από τις κατασκηνώσεις

Πώς σώθηκαν τα 621 παιδιά από τις κατασκηνώσεις

Πώς σώθηκαν τα 621 παιδιά από τις κατασκηνώσεις

Ακόμα και στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, με τρόπο που, τελικά, χαροποιεί τον καθένα μέσα στη στενοχώρια του, αποδείχθηκε περίτρανα, αυτή η εκ διαμέτρου αντίθετη συσχέτιση συναισθημάτων και καταστάσεων.

Ο λόγος για τη διάσωση των μικρών παιδιών από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα -περιοχή που βρέθηκε στην κυριολεξία μέσα στη «ζώνη πυρός»- και από όπου απομακρύνθηκαν εγκαίρως και σώθηκαν 621 παιδιά, χάρη σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων!

Σύμφωνα με το protagon.gr, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ολοκληρώθηκε η ασφαλής επιστροφή των παιδιών στην Αθήνα.

«Όλα τους μεταφέρθηκαν τμηματικά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με λεωφορεία, σε τρία στάδια.

Τα πρώτα 150 παιδιά έφθασαν στις 11 το βράδυ της αποφράδας Δευτέρας, άλλα 150 παιδιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η επιχείρηση τερματίστηκε γύρω στη 1.45 το πρωί της Τρίτης, καθώς τότε επέστρεψαν περισσότερα από 300 παιδιά και οι πρόσκοποι μιας γειτονικής κατασκήνωσης που επιβιβάστηκαν και αυτοί στα λεωφορεία του Δήμου Αθηναίων.

Πώς τα κατάφεραν οι υπεύθυνοι; Καθώς ετέθη αμέσως σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του δήμου και ναυλώθηκαν λεωφορεία, εφαρμόστηκε το σχέδιο ασφαλούς αποχώρησης: οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας έσπευσαν στον Αγιο Ανδρέα και βοήθησαν το προσωπικό της κατασκήνωσης να την εκκενώσει εγκαίρως και να συγκεντρώσει τα παιδιά σε ασφαλές σημείο της παραλίας του Αγίου Ανδρέα.

Η άσκηση ετοιμότητας που είχε γίνει λίγες ημέρες πριν έπαιξε, φυσικά, τον θετικό της ρόλο.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν παρέλειψε κάτι «κομβικό» σε τέτοιες περιπτώσεις: με συνεχείς ανακοινώσεις και μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και στο Twitter ενημέρωνε τους γονείς για την εξέλιξη της όλης επιχείρησης.

Στη 1.30 το πρωί της Τρίτης και τα 621 παιδιά ήταν πλέον ασφαλή στην Αθήνα. Στο Γκάζι τα ανέμεναν κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Ολα φιλοξενήθηκαν σε μία αίθουσα της Τεχνόπολης μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλον τον μηχανισμό του Δήμου Αθηναίων για τον άψογο συντονισμό και την επιτυχή έκβαση της δύσκολης αυτής επιχείρησης, και συγκεκριμένα τη Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Παιδικών Εξοχών και τις διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανθρώπινου Δυναμικού, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη Διεύθυνση Παιδείας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, τους εργαζομένους στην Τεχνόπολη, καθώς και την υπηρεσία ενημέρωσης 1595″.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: