Άρθρα » Για τις τοποθετήσεις καθηγητών*

Για τις τοποθετήσεις καθηγητών*

Για τις τοποθετήσεις καθηγητών*

* Από τον Χρήστο Παλάτο, Αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή το αίτημα του αιρετού των παρεμβάσεων να σταματήσει η διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά και μάλιστα με αιχμή για αδιαφάνεια στην λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Λάρισας ως Αντιπρόεδρος έχω να ενημερώσω τους καθηγητές τα παρακάτω:

Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας σε εφαρμογή εγκυκλίου του ΥΠΕΕΘ, έχει προγραμματίσει τοποθετήσεις καθηγητών στα λειτουργικά κενά. Μια διαδικασία που υλοποιείται στο 90% των ΠΥΣΔΕ της χώρας πλην ελαχίστων ΠΥΣΔΕ που αποφάσισαν να κάνουν τις τοποθετήσεις αυτές αργότερα. Στην ίδια εγκύκλιο ζητείται από τα ΠΥΣΔΕ να δηλώσουν τα κενά για αναπληρωτές έως 3/9. Ως ΠΥΣΔΕ Λάρισας έχουμε ενημερώσει τους καθηγητές για την διαδικασία με το έγγραφο με αρ. πρωτ:427/27-6-2018.Τα σχολεία έχουν στείλει τους πίνακες με τα κενά και πλεονάσματα λαμβάνοντας υπόψη τα τμήματα και μάλιστα επικαιροποιημένους με όλες τις εγγραφές μαθητών. Από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα. Έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις χωρίς περικοπές στα κενά που ζήτησε το ΠΥΣΔΕ, αφού έχουν έρθει 123 καθηγητές και φεύγουν 28. Ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται έγκαιρα ούτως ώστε να γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός που θα βρίσκεται την νέα σχολική χρονιά. Την στιγμή που ο κλάδος μας είναι σε διακοπές εμείς είμαστε παρόντες και όπως δήλωσα στην συνεδρίαση, κρίνω θετικά την διαδικασία με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν και θα αντιμετωπισθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Προκαλεί έκπληξη η στάση του αιρετού των παρεμβάσεων να σταματήσει η διαδικασία επειδή όπως λέει δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές, τα τμήματα και η Β φάση αποσπάσεων. Προκαλεί όμως πιο μεγάλη εντύπωση η αναφορά του για αδιαφάνεια στην λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και ενώ ρωτήθηκε στην συνεδρίαση δεν μας έδωσε καμία απάντηση συνεχίζει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα μιλώντας για αδιαφάνεια. Η αλήθεια είναι ότι οι συνάδελφοι έχουν ανταποκριθεί (αρκεί κάποιος να δεί πόσες λήψεις των αρχείων στην πρόσκληση και στον πίνακα κενών έχουν γίνει)έχουν υποβάλλει αιτήσεις, έχουν εμπιστοσύνη στο ΠΥΣΔΕ, γνωρίζουν ότι η διαδικασία θα γίνει με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια, αφού οι τοποθετήσεις θα γίνουν με σειρά υπεράριθμοι-διάθεση-απόσπαση, από πίνακες με μόρια, ενώ το ΠΥΣΔΕ θα λάβει υπόψη του τις μεταβολές που θα προκύψουν κατά την διάρκεια εξέλιξης των συνεδριάσεων. Το αίτημα να σταματίσει η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει δεκτό , γιατί οι συνάδελφοι περιμένουν τις τοποθετήσεις, δεν θα αδικηθεί κανείς αφού γνωρίζουν την διαδικασία, οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί πληνόσων μαθητών έχουν παρεμποδισθεί, τα ολιγομελή έχουν εγκριθεί πλην μερικών στα ΕΠΑΛ και κατευθύνσεις της πόλης που θα εγκριθούν από το ΥΠΕΕΘ αλλά δεν δημιουργούν πρόβλημα στην διαδικασία. Στα τμήματα λόγω μετεγγραφών (λήξη τέλος Σεπτεμβρίου)είχαμε μεταβολές και τα προηγούμενα χρόνια,αλλά δεν είναι λόγος για να σταματήσει η διαδικασία τοποθετήσεων. Η Β φάση αποσπάσεων (εκτίμηση πως θα είναι πολύ λίγες κυρίως για λόγους υγείας αφου στην Α φάση αποσπάσθηκαν 2600 καθηγητές επί 3800 αιτήσεων) δεν δημιουργεί πρόβλημα στην διαδικασία αφού προηγούνται οι υπεράριθμοι, ακολουθούν οι συνάδελφοι στην διάθεση και τελευταίοι τοποθετούνται οι αποσπασθέντες.

Προς ενημέρωση των καθηγητών έχω επεξεργασθεί τον πίνακα και κενών και πλεονασμάτων και από τον επισυναπτόμενο πίνακα προκύπτουν τα παρακάτω:

Υπάρχουν σήμερα 4247 ώρες προς κάλυψη που το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από τους υπεράριθμους καθηγητές που έχουν ακάλυπτες 3635 ώρες. Οι υπόλοιπες θα καλυφθούν από τους συναδέλφους που είναι στην διάθεση και έχουν έρθει με απόσπαση. Θα χρειασθούμε αναπληρωτές πιθανόν για τις ειδικότητες ΠΕ04.04,ΠΕ08,ΠΕ79 και ΠΕ88. θα διατεθούν για συμπλήρωση ωραρίου στην Α/θμια εκπαιδευτικοί στους κλάδους ΠΕ05,ΠΕ06,ΠΕ07,ΠΕ11 και ΠΕ86.θα καλύψουν ανάγκες των ΔΙΕΚ εκπαιδευτικοί στους κλάδους ΠΕ11,ΠΕ80,ΠΕ82,ΠΕ83,ΠΕ84,ΠΕ86 και ΠΕ87. Θα καλύψουν ωράριο στην μαθητεία των ΕΠΑΛ εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ81,ΠΕ82,ΠΕ83,ΠΕ84,ΠΕ86 και ΤΕ. Τέλος δεν καλύπτουν το διδακτικό τους ωράριο και θα υποστηρίξουν τα σχολεία για γραμματειακή υποστήριξη εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01,ΠΕ11,ΠΕ78,ΠΕ80,ΠΕ86 και ΤΕ. ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Πίνακας με τα κενά

Διαβάστε επίσης: