Λάρισα » Δίπλα στους πυρόπληκτους η ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας

Δίπλα στους πυρόπληκτους η ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας

Δίπλα στους πυρόπληκτους η ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ «εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δεκάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αττική. Την αμέριστη συμπαράστασή της στους εκατοντάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένους που είδαν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγες ώρες.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, δεν έγινε κατορθωτό να υποκατασταθούν οι τεράστιες ελλείψεις της κρατικής μέριμνας, των υποδομών, των μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί και χωρίς καθυστερήσεις να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων της Λάρισας να οργανώσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών με κάθε μέσο, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο.

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ προχωρεί άμεσα στην έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης σε όσους από τους πληγέντες χρειάζονται βοήθεια και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης  την Δευτέρα 30 Ιούλη και την Τρίτη 31 Ιούλη από τις 14:00 – 17:30 στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44)

Συγκεντρώνουμε:

-Εμφιαλωμένο νερό.

-Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ.)

-Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)».

Διαβάστε επίσης: