Οικονομία » Δες τον τρόπο για να γίνεις «smart buyer» στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου

Δες τον τρόπο για να γίνεις «smart buyer» στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου

Δες τον τρόπο για να γίνεις «smart buyer» στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου

Εάν έχεις βαρεθεί να ακούς από φίλους και γνωστούς πόσο φτηνά τους ήρθε η ασφάλεια αυτοκινήτου τους, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κάτι και να γίνεις ο «smart buyer» της παρέας.

Εάν έχεις βαρεθεί να ακούς από φίλους και γνωστούς πόσο φτηνά τους ήρθε η ασφάλεια αυτοκινήτου τους, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κάτι και να γίνεις ο «smart buyer» της παρέας. Ο «smart buyer» δεν είναι απλά ένας όρος, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία η οποία θέλει ο καταναλωτής να αξιοποιεί ποιοτικά κάθε λεπτό του ευρώ του. Στην καθημερινότητα μας μπορεί όλοι κάπου να είμαστε «smart buyers», όμως σε ότι αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου λίγοι είναι αυτοί που κατέχουν την «τέχνη». Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις και εσύ για να γίνεις «smart buyer» στις ασφάλειες αυτοκινήτου:

1) Δες τι πραγματικά χρειάζεσαι

Όταν επιλέγεις τι καλύψεις θα σου παρέχει η ασφάλεια αυτοκινήτου σου σίγουρα θα πρέπει να έχεις σκεφτεί από πριν τις πραγματικές σου ανάγκες. Προσπάθησε να μην επιλέγεις την εταιρεία σου απλά και μόνο επειδή δίνει κάτι παραπάνω που μπορεί να μην το χρειαστείς ποτέ, αλλά να επιλέγεις εταιρείες που η ασφάλεια αυτοκινήτου ταιριάζει στις ανάγκες σου.

2) Ποτέ μην ξεφεύγεις από τον προϋπολογισμό

Ένας «smart buyer» αγοράζει πάντα μέσα στα όρια του budget του και ποτέ δεν το ξεπερνά. Ο έμπειρος «smart buyer» όμως ξέρει πως το budget του ποτέ δεν είναι χαμηλό, αλλά αντιθέτως ιδανικό για να κάνει την καλύτερη δυνατή επένδυση. Έτσι λοιπόν, εάν θες και εσύ να γίνεις «smart buyer» στις ασφάλειες αυτοκινήτου θα πρέπει να μην κυνηγάς τη φτηνότερη ασφάλεια αλλά την καλύτερη στα λεφτά της.

3) Αξιοποίησε τις εκπτώσεις και τους κωδικούς

Αγόρασε ασφάλεια αυτοκινήτου φτηνότερα κυνηγώντας τις εκπτώσεις στις επιπλέον παροχές, αλλά και τους κωδικούς που μπορείς να πάρεις από τις συναλλαγές σου με άλλες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες και κινητή τηλεφωνία. Τι πιο έξυπνο, αφού μπορείς να γλιτώσεις χρήματα χωρίς να κάνεις περικοπές στις παροχές;

4) Μην πας σε ασφαλιστή

Ο έμπειρος «smart buyer» αγοράζει πάντα μόνος του. Κάνε έρευνα στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσεις πως για να αγοράσεις μία direct ασφάλεια αυτοκινήτου δεν θα χρειαστείς πάνω από λίγα λεπτά για να βρεις εξαιρετικά συμβόλαια σε εκπληκτικές τιμές. Έτσι, εσύ θα έχεις τον πλήρη έλεγχο στο τι αγοράζεις.

5) Ενημερώσου

Το αγαπημένο πράγμα ενός «smart buyer» είναι να ενημερώνεται πριν αγοράσει κάτι. Έτσι ποτέ μην ξεχνάτε να ελέγξετε την αλληλογραφία σας στο email ή να προσπεράσετε ένα άρθρο για τις ασφάλειες αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να κρύβονται tips που θα σας αλλάξουν τη ζωή και θα σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα.

Διαβάστε επίσης: