Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Κοσμοσυρροή στο Αντάμωμα Τζουξανιωτών

Κοσμοσυρροή στο Αντάμωμα Τζουξανιωτών

Κοσμοσυρροή στο Αντάμωμα Τζουξανιωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα των Τζουξανιωτών στο Σάββατο 21 Ιούλη, στην Πλατεία του χωριού Δήμητρα Αγιάς  και οργανώθηκε από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Δήμητρας. Πλήθος κόσμου συμμετείχε καθώς οι παλιές και νεότερες γενιές συναντήθηκαν με αφορμή αυτή την όμορφη πρωτοβουλία του Συλλόγου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια ζωής και δράσης που συμπλήρωσε φέτος το 2018 ο ΜΕΣ Δήμητρας. Στα πλαίσια του προγράμματός της πραγματοποιήθηκαν απονομή τιμητικών πλακετών σε παλιούς προέδρους του Διοικητικού Συμβουλίου και  χοροδιδασκάλους των χορευτικών όπως και αναμνηστικά στους πάνω από 100 χορευτές που πέρασαν κατά καιρούς από τα χορευτικά του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα 21 πρώτα ιδρυτικά μέλη του ΜΕΣ Δήμητρας που αποτέλεσαν οι : Πολύζος Γιώργος του Ιωάννη, Πατσάς Κυριάκος, Αρκούδας Δημήτριος, Χαϊνταρλής Δημήτριος, Κουτρώτσιος Αχιλλέας, Λαρκατζής Δημήτριος, Γκουγκουλής Βασίλειος, Πολύζος Παύλος, Φιλοκώστας Κων/νος του Ηλία, Κουκουλιός Σιδέρης, Καραγιάννης Ιωάννης, Γκόβαρης Χρήστος, Τατσίδης Νικόλαος, Τατσίδης Βασίλειος, Καρακασίδης Κωνσταντίνος, Γκουσγκούνης Ιωάννης, Μουσμούλης Γεώργιος, Μπουρνούδης Κων/νος, Παπαγεωργίου Κων/νος, Ντιμπουρλιάγκας Δημήτριος και Πολύζος Σιδέρης.

Στην συνέχεια το παιδικό χορευτικό και χορευτικό ενηλίκων προσέφεραν πλούσιο θέμα με τις παραστάσεις τους, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συνοδεία της ορχήστρας που αποτελούνταν από τους Δεδούση Κώστα-Κλαρίνο, Αγριόδημο Χρήστο-τραγούδι, Σκότη Δημήτρη-λαούτο/μπουζούκι, Μπαλογιάννη Κώστα-Ακορδεόν και Σεανίδη Άγγελο-κρουστά.

Διαβάστε επίσης: