Θεσσαλία » «Δήμος Μετεώρων» και επίσημα η Καλαμπάκα

«Δήμος Μετεώρων» και επίσημα η Καλαμπάκα

«Δήμος Μετεώρων» και επίσημα η Καλαμπάκα

Δημοσιεύτηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Καλαμπάκας μετονομάζεται από τις 19 Ιουλίου 2018 σε «Δήμο Μετεώρων».

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο βάζει στον παγκόσμιο χάρτη την ευρύτερη περιοχή, συνδέοντάς την απόλυτα με την Αγία λιθόπολη των Μετεώρων.

«Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε τον Δήμο» δηλώνει ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης «πιστεύαμε, ότι η παρούσα ονομασία, δεν είναι επαρκής και ολοκληρωμένη, ως προς την ακριβή οριοθέτηση της μεγάλης εδαφικής επικράτειας του Δήμου, καθώς ο σημερινός Δήμος Καλαμπάκας, προήλθε από τη συγχώνευση οκτώ πρώην Δήμων. Με την αλλαγή του ονόματος του Δήμου, δεν υποβαθμίζεται  το κύρος της Καλαμπάκας. Αντίθετα, και κατά κοινή ομολογία, αναβαθμίζεται, αφού είναι πλέον πρωτεύουσα ενός Δήμου με το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Το όνομα «Μετέωρα» προσδιορίζει το Παγκόσμιο μνημείο φύσης και Ιστορίας και συνεπώς, οποιαδήποτε απόπειρα ανάπτυξης της περιοχής, συνδέεται με το Παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και Ιστορίας, αλλά και με το όνομά του. Με το θετικό αυτό αποτέλεσμα,  αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά,  ότι το να λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αρκεί. Χρειάζεται αγώνας για την υλοποίησή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ο αγώνας δόθηκε, επίμονα, εδώ και 4 περίπου χρόνια και καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας. Είναι μία ιστορική νίκη για τον τόπο μας και μία δικαίωση όλων όσων πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε για την επιτυχία».

Λόγια και πράξεις

Η μετονομασία του Δήμου ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους της Δημοτικής Αρχής Σινάνη. Το 2014 δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα πράγματα και ήδη πορεύεται στις εκλογές με… επιτυχίες. Πρώτη η μετονομασία του Δήμου.

Δεύτερον η μονιμοποίηση της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων (σ.σ. επιτεύχθηκε μέσα από συνεχείς διεργασίες και διαβουλεύσεις το 2016) και μόλις προ ημερών η διευθέτηση και της έδρας αυτής στην Κωνστάντιο Σχολή. Τρίτον η σύνδεση της Καλαμπάκας με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, η οποία ήδη προχωράει. Τέταρτον η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου από στα ριζά των Μετεώρων. Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες. Συν τα μικρότερα έργα τα οποία έτρεξαν και τρέχουν.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: