Παραπολιτικά » Ώρα ψηφοδελτίου για το Κίνημα Αλλαγής
ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ME ONOMATA...

Ώρα ψηφοδελτίου για το Κίνημα Αλλαγής

Ώρα ψηφοδελτίου για το Κίνημα Αλλαγής

Μία από τις ιστορικές φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το «δεν θα χαλάσουμε τα μπάνια του λαού» όταν είχε ερωτηθεί το 1987 για το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς…

Στο «Κίνημα Αλλαγής», όμως, φαίνεται ότι έχουν πάρει στα «ζεστά» την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στη Λάρισα όπου θα γίνει μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου.

Η συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα και σ’ αυτήν θα μετέχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και οι συντονιστές των Δημοτικών Οργανώσεων.

Η συζήτηση δεν θα είναι… φιλοσοφική, καθώς στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο όποτε προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Ένας πρώτος «σκελετός» υποψηφιοτήτων – στελέχη με τα οποία θα γίνουν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις – περιλαμβάνει τους: Κώστα Μπαργιώτα (νυν βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Φίλιππο Σαχινίδη (πρώην βουλευτή και υπουργό, γραμματέα Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής), Βασίλη Έξαρχο (πρώην βουλευτή και νυν διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Νίκο Τσιλιμίγκα (καρδιοχειρουργό, πρώτο σε σταυρούς στις εκλογές του 2015) και Θωμά Ψύρρα (πρώην βουλευτή, στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς).

Στη συνέχεια θα συζητηθούν πρόσωπα προερχόμενα από τα Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία των Πολιτών, ενώ με τους συντονιστές των Δημοτικών Οργανώσεων θα αναλυθεί η ανάγκη εκπροσώπησης των επαρχιών στη λίστα. Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως γυναικεία παρουσία, στελέχη νεότερης γενιάς κλπ.

Πολλοί αναμένουν με ενδιαφέρον αυτή τη συζήτηση…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: