Ελλάδα » Μεγάλη φωτιά και στα Χανιά -Καίγονται σπίτια

Μεγάλη φωτιά και στα Χανιά -Καίγονται σπίτια

Μεγάλη φωτιά και στα Χανιά -Καίγονται σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον “Αγιο Φανούριο και η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καίει εκτάσεις με ελαιόδεντρα και δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της τροχαίας για τη ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ η Εθνική οδός στο ύψος των Βρυσών έχει κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.

Οι φλόγες αυτή την ώρα έχουν πλησιάσει στα σπίτια του χωριού Βρύσες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια έχουν καεί.

Σε ένα μέρος των Βρυσών έχει ζητηθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr δεν απειλούνται άλλα χωριά μέχρι στιγμής από τη φωτιά, αλλά  από τον Αγιο Φανούριο μέχρι τις Βρύσες το πευκοδάσος έχει αποτεφρωθεί.

Οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ύψος των Αγίων Πάντων αφού λόγω της πυρκαγιάς διότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λιμαντζάκη, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν.

Διαβάστε επίσης: