Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » 6ο καλοκαίρι Θάλασσας στα Μεσάγκαλα
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

6ο καλοκαίρι Θάλασσας στα Μεσάγκαλα

6ο καλοκαίρι Θάλασσας στα Μεσάγκαλα

Ο Δήμος Τεμπών προετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι Διακοπών στη Θάλασσα γεμάτο από χαρά και ψυχαγωγία.

Το 6ο καλοκαίρι Θάλασσας Πολιτισμού Αθλητισμού Εθελοντισμού ενσωματώνει μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παράλια του Δήμου Τεμπών.

Με αφετηρία τα Μεσάγκαλα ξεκινά μια καλοκαιρινή γιορτή για παιδιά και μεγάλους. Πρόθεση των φετινών εκδηλώσεων είναι να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές με υπαίθριες στο φυσικό τοπίο αθλητικές δράσεις και διαδρομές, θεματικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό.

Σημαντικός στόχος και του φετινού καλοκαιριού είναι η αφύπνιση για την ανάπτυξη  του δημόσιου χώρου με την υιοθέτηση από τους κατοίκους περιοχών φυσικού κάλλους και δράσεις γύρω από αυτούς. Επικεντρωνόμαστε στην ανάγκη για έναν υπαίθριο κοινωνικό χώρο, τη δημιουργία της πλατεία των Μεσαγκαλών. Για το λόγο αυτό συμπράττουν ο  Σύλλογος ¨Πλατεία Πολιτών Κέντρο Μεσαγκάλων¨ με την Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων.

Εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες των προηγούμενων θεματικών καλοκαιριών και σε διάλογο με φορείς και πολίτες επιδιώκεται η σύμπραξη πολιτείας και κατοίκων. Πρόθεσή μας είναι οι ποιοτικές διακοπές, η επίτευξη συνεργασιών, η συμμετοχικότητα  και η γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το  πρόγραμμα του 6ου καλοκαιριού Θάλασσας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) οργανώνεται σε μια δημιουργική συνεργασία της Ομάδας Πολιτισμού Μεσαγκάλων, του Ομίλου Φίλων Πλατείας Μεσαγκάλων με σημαντικούς υπερτοπικούς και τοπικούς φορείς.

Ο κορμός του προγράμματος παρουσιάζεται παρακάτω αφήνοντας, όπως κάθε χρόνο, ορισμένα περιθώρια προσθηκών που προτείνουν και σχεδιάζουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές δίνοντας σε αυτή τη γιορτή το χαρακτήρα του ζωντανού κυττάρου για τον τόπο.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΑΓΚΑΛΑ

Σημειώνεται ότι και φέτος η είσοδος και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν υποστηρίζοντας ουσιαστικά την εθελοντική δράση.

Παρασκευή 27/07, Σάββατο 28/07, Κυριακή 29/07

Παράσταση Θεάτρου Σκιών – αφιέρωμα στον Καραγκιόζη
από τον Μάκη Χάρμπα (Κυριακή, 29/07 )

Θεατρική παράσταση - κωμωδία με τίτλο ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

(Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ) Ντ. Κατσουρίδη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυροβολικών Λάρισας

Σκηνοθεσία: Παλάγγας Δημήτριος

Βοηθός Παραγωγής: Κατσαλή Αναστασία

Σκηνικά: Παλάγγας Δημήτρης, Γκουργκουλιάς Δημήτρης

Ήχος-Φωτισμός: Καντάκος Άρης, Λόκας Πασχάλης

Ενδυματολόγος: Γαβριήλ – Μαχά Έφη

Αφίσα: Καραμίτσιου Αννίκα

Φωτογραφίες: FotoNAKA

Παίζουν: Παλάγγας Δημήτριος, Κουκλομένος Μανώλης, Κουτσιαρή Κωνσταντίνα Λέτσιου Ανθή, Κουκλομένου Μαρία Ανδριαννή, Σαγάνης Γιώργος, Τζηκουλας Γιώργος, Γκουργκουλιάς Δημήτρης, Δεληβός Φωτεινός, Δαρδούμπας Βασίλειος, Θεμισόγλου Μαρία,  Γκουνάρας Αγγελος, Φροξυλια Σταυρουλα, Πλαστήρα Εφη, Πολύμερος Απόστολος,

(Η παράσταση λόγω τεχνικού κολλήματος μεταφέρεται απο το Σάββατο 28/07 για το προσεχές διάστημα).

Φωτο Camp – Φωτογραφική Ομάδα F plus (Villa Yianna – Αμμούδα Beach Bar)

Εκπαιδευτικά Δημιουργικά Εργαστήρια  για παιδιά

α. ¨Σχεδιάζουμε κατασκευές για τη δική μας Πλατεία¨ Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής (ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων)

β. ¨Τι ήχους κρύβει ο τόπος; ¨ Βιωματικό Εργαστήριο Κατασκευών                                (ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων)

Υπό την Αιγίδα

Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δήμος Τεμπών.

Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π Τεμπών.

Σε συνεργασία

Σύλλογος Πλατεία Πολιτών Κέντρο Μεσαγκάλων-Όλοι Μαζί Μπορούμε

Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων

Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου.

Διαβάστε επίσης: