Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Οι απευθείας αναθέσεις σημάδεψαν τη Δημ. Αρχή»

«Οι απευθείας αναθέσεις σημάδεψαν τη Δημ. Αρχή»

«Οι απευθείας αναθέσεις σημάδεψαν τη Δημ. Αρχή»

Σε δήλωση του Μάριου Ξηρομερίτη, δημοτικού συμβούλου Δ. Λαρισαίων, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι απευθείας αναθέσεις είναι η Αχίλλειος πτέρνα του Δημάρχου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αρχής. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο σημερινός Δήμαρχος, λαλίστατος τότε, έκανε σκληρή αντιπολίτευση για τις απευθείας αναθέσεις. Από την ώρα που ανέλαβε Δήμαρχος, οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει μια πραγματικότητα για την Δημοτική Αρχή της Λάρισας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά από αλλεπάλληλες απευθείας αναθέσεις κατέρχεται στον προεκλογικό στίβο των Αυτοδιοικητικών εκλογών στιγματισμένη και βαθύτατα τραυματισμένη. Πολλές φορές σύσσωμη η Αντιπολίτευση επέκρινε την τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής, χωρίς όμως να ανακόψουν αυτή την τακτική. Η σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ, οι συμβάσεις φύλαξης με εταιρεία σεκιούριτι είναι μερικές περιπτώσεις που ανέδειξαν τόσο ο τοπικός τύπος όσο και η Αντιπολίτευση. Μπορεί να είναι νομότυπες και σύμφωνα με τον κώδικα των ΟΤΑ  αλλά πριν λίγα χρόνια ο Δήμαρχος Καλογιάννης τις εξοστράκιζε και τις εξόρκιζε. Φτάσαμε ως Αυτοδιοικητικοί να λέμε ευτυχώς που υπάρχει και η αποκεντρωμένη διοίκηση για να βάλει ένα φρένο στις απευθείας αναθέσεις του Δήμαρχου Καλογιάννη.

Συγκεκριμένα ήταν κόλαφος για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Καλογιάννη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με την Εγνατία οδό  Α.Ε) όπως την χαρακτηρίζει η Αποκεντρωμένη. Στην 199 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή ουσιαστικά προσπάθησε να περάσει αυτή την σύμβαση με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών στην «Ανώνυμη Εταιρία: Εγνατία Οδό».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την απόφασή της 6882/22-5- 2018 έριξε φως σε αυτή την ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ανάθεση -σύμβαση και ουσιαστικά την ΑΚΥΡΩΣΕ με βάση τους νόμους .

Στον Κλεισθένη 1 (νόμος Σκουρλέτη) στο άρθρο 116 προβλέπεται να ΜΗΝ υπάρχει έλεγχος νομιμότητας για  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ μέχρι το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ +ΦΠΑ.

Σε αυτό το άρθρο αντιταχθήκατε αξιότιμε Δήμαρχε Λαρισαίων ή ακολουθήσατε την πολιτική της κυβέρνησης ; Αν δεν συμφωνείτε με το άρθρο αυτό ας στείλουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ένα ψήφισμα στον Υπουργό να το καταργήσει».

Διαβάστε επίσης: