Βιβλίο » Κωνσταντίνος Ρωμοσιός: «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»*
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Κωνσταντίνος Ρωμοσιός: «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»*

Κωνσταντίνος Ρωμοσιός: «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»*

Γράφει ο Θανάσης Μάργαρης

Ο φίλος συγγραφέας της λογοτεχνίας του φανταστικού Κωνσταντίνος Ρωμοσιός με το νέο του μυθιστόρημα «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια δημιουργία μοναδική.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα μυθοπλασίας γραμμένο με εντελώς διαφορετικό τρόπο γραφής και αφήγησης, κάτι που ξεφεύγει από τον τρόπο γραφής των προηγούμενων μυθιστορημάτων του.

Από το μυθιστόρημα δε λείπει βεβαίως η ασθμαίνουσα αφήγηση και εξέλιξη της ιστορίας.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα φαντασίας και αμείωτης περιπέτειας που αναβιώνει κινηματογραφικά τα πιο συναρπαστικά και λιγότερο γνωστά κομμάτια της ελληνικής μυθολογίας και βιογραφεί ήρωες που σφράγισαν την ιστορία μας.

Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που κινείται ανάμεσα σε ένα πλαίσιο ιστορικής πραγματικότητας και φανταστικών επεισοδίων με ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα και διαλόγους που ξεδιπλώνουν τη συγγραφική δεινότητα ενός δημιουργού που το εύρος του ταλέντου του ξεχωρίζει.

Δε θα αποκαλύψω τα τελευταία κεφάλαια της ιστορίας, αφήνω τον αναγνώστη να απολαύσει την απογείωση του μυθιστορήματος μέσα από εφιαλτικές ανατροπές που δημιουργούν οι κόσμοι της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Μια πρωτότυπη ιστορική μυθιστορία που ο Κ. Ρωμοσιός με λόγο άμεσο, φορτισμένο πολλάκις συναισθηματικά ακολουθεί τα μονοπάτια της γραφής, μέσα από πολυεπίπεδα επεισόδια της διαδρομής, που θα καθηλώσουν τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ο Κωνταντίνος Ρωμοσιός γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962. Ζει και δικηγορεί στην Αθήνα. Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος συγγραφέας Επιστημονικής Φαντασίας. Έγραψε πλήθος μυθιστορημάτων, νουβέλες και διηγήματα. Συμμετείχε και στο Λαρισαϊκό περιοδικό «Κοσμική Διάσταση» με διήγημα και συνέντευξη στο γράφοντα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: