Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Έπεσε η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού

Έπεσε η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού

Έπεσε η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού

Έπεσε η αυλαία του  3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» την Τρίτη το βράδυ με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην πλατεία στο Μακρυχώρι.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου το διάστημα 13-18 Ιουλίου  με τη συμμετοχή της Τσεχίας, της Βουλγαρίας, αλλά και ελληνικών χορευτικών ομάδων, όπως Ο ΜΕΣ Αμπελακίων, η Εστία Πιερίδων Μουσών και ο ΜΕΣ ¨Πέρα Μαχαλά». Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος του πενθήμερου είχε ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Η αποχαιρετιστήρια βραδιά περιελάμβανε εργαστήρια χορού από τις χώρες που συμμετείχαν καθώς και παραδοσιακά παιχνίδια των χωρών.

Το Μακρυχώρι, και η περιοχή του ν. Λάρισας, έγιναν για πέντε ημέρες, σταυροδρόμι ευρωπαϊκής μουσικής και χορού.

Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.

Ειδικότερα χορευτικές εκδηλώσεις έγιναν στο Μακρυχώρι, που ήταν και η έδρα του Φεστιβάλ, στα Αμπελάκια, καθώς και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας τη Δευτέρα 16/7.

διεθνες φεστιβαλ παραδοσιακων χορων 2

Το Μακρυχώρι, ήταν το κέντρο των εκδηλώσεων αφού ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου ήταν και ο διοργανωτής του Φεστιβάλ.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ» έδωσε την ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής άλλων χωρών, αφού ένας από τους στόχους της διοργάνωσης ήταν και η γνωριμία άλλων πολιτισμών.

Ανέδειξε  – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίχτηκε σε εθελοντές.

Οι γυναίκες του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές – που ήταν πολλοί –  εργάστηκαν με αγάπη για την προσφορά και έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα. Σημαντική και συγκινητική η παρουσία των χορευτών που αποδείχθηκαν η ψυχή της διοργάνωσης.

Το κέρδος; Η πρόσληψη γνώσης, εμπειρίας από τα νέα παιδιά. Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση στις χώρες τους, τη λαογραφία και τους χορούς.

Δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες του Μακρυχωρίου και του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους επισκέπτες να κατανοήσουν αμφότεροι τους πολιτισμούς και την παράδοση. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός των Διεθνών Λαογραφικών Συναντήσεων.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Οικονομόπουλο Νικόλαο και την πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρή.

Αμέριστη και καταλυτική σε όλα τα επίπεδα ήταν η παρουσία και η βοήθεια του Δήμου Τεμπών, του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Δήμου Τεμπών, της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

 

Διαβάστε επίσης: