Κηδείες » Λάρισα: «Έφυγε» ο αντιστασιακός Βασίλης Σαΐτης
ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Λάρισα: «Έφυγε» ο αντιστασιακός Βασίλης Σαΐτης

Λάρισα: «Έφυγε» ο αντιστασιακός Βασίλης Σαΐτης

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο αντιστασιακός Βασίλης Σαΐτης.

Πλούσια η δράση του κατά τα χρόνια της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στη συνέχεια ο Βασίλης Σαΐτης είχε συνεχή παρουσία στα Κοινά του ν. Λάρισας αρχικά από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από τον ενιαίο Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκλιπών αφήνει πίσω παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Περιβόλι Λάρισας.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν εκπρόσωπο της δρακογενιάς της Αντίστασης, τον Βασίλη Σαίτη. Ο δημοφιλής μπάρμπα- Βασίλης γεννήθηκε το 1926 στο Αργυροπούλι, όπου οι Περιβολιώτες Βλάχοι γονείς του ξεχειμώνιαζαν με τα πρόβατα.

Στα 17 του χρόνια οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και πολύ γρήγορα περνά στον ΕΛΑΣ. Μαχητής στην ομάδα του Υψηλάντη, διακρίνεται για τις ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει και τις εκπληρώνει με επιτυχία. Μετά την Απελευθέρωση εγκαθίσταται στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, όπου δημιουργεί οικογένεια παραμένοντας πάντα πιστός στις ιδέες και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε με το όπλο στο χέρι.

Στην καθημερινότητα του χωριού, παρά τις δυσκολίες του μετεμφυλιακού κλίματος, αναπτύσσει τις κοινωνικές του σχέσεις και κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό των συγχωριανών του.

Στην Μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΠΑΣΟΚ και αναδείχνεται ηγετικό του στέλεχος στο νομό Λάρισας.

Με τη δημιουργία του Ενιαίου Συνασπισμού, περνά στις γραμμές του και παραμένει μέλος του και μετά την μετεξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον θάνατό του.

Οι νεώτεροι σύντροφοί του εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συνεισφορά του συντρόφου Βασίλη στα ζητήματα αγροτικής πολιτικής αλλά και τον πολιτικό ρεαλισμό που χαρακτήριζε τη σκέψη και τις προσεγγίσεις του.

Η κηδεία του Βασίλη Σαίτη θα γίνει στις 10.30 σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου Λάρισας».

(Τελευταία ενημέρωση 07.53)

 

Διαβάστε επίσης: