Λάρισα » Δάσκαλοι ζητούν ικανοποιητικό αριθμό αποσπάσεων
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δάσκαλοι ζητούν ικανοποιητικό αριθμό αποσπάσεων

Δάσκαλοι ζητούν ικανοποιητικό αριθμό αποσπάσεων

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Με αίτημα την πραγματοποίηση ικανοποιητικού αριθμού αποσπάσεων οργανώνονται κινητοποιήσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο στη Λάρισα από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Σήμερα στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπαιδευτικών που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασής τους από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

εκπαιδευτικοι αποσπασεις (2)

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου (φωτ.) επισήμανε ότι «κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια οι μεταθέσεις στο ν. Λάρισας είναι μηδενικές και οι αποσπάσεις ελάχιστες, ενώ αφορούν μόνο ειδικές ομάδες όπως συζύγους ένστολων, μελών ΔΕΠ κλπ.».

Παράλληλα, ο κ. Παπαποστόλου τόνισε ότι «εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσία, που έχουν οικογένειες με παιδιά, άλλοι με προβλήματα υγείας, αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά έως και εκατοντάδες χιλιόμετρα». «Διαλύονται οικογένειες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπου καθημερινά εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα μετακινούνται στην Πιερία, άλλοι στην Αιδηψό, ενώ υπάρχουν και δάσκαλοι που φτάνουν μέχρι τον Μώλο Φθιώτιδας.

 

Διαβάστε επίσης: