Παραπολιτικά » Αλλάζουν τα πλάνα για αυτοδιοικητικούς και υποψήφιους…
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αλλάζουν τα πλάνα για αυτοδιοικητικούς και υποψήφιους…

Αλλάζουν τα πλάνα για αυτοδιοικητικούς και υποψήφιους…

Η ημερομηνία διεξαγωγής μιας εκλογικής διαδικασίας αποτελεί μείζονα παράμετρο και η αλλαγή της επιφέρει αλυσιδωτές ανατροπές… Όταν μάλιστα τα νέα δεδομένα αφορούν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τότε τα πράγματα αποκτούν άλλο ενδιαφέρον. Άλλωστε οι μέχρι τώρα σχεδιασμοί γίνονταν με το δεδομένο ότι η εκλογική διαδικασία σε Δήμους και Περιφέρειες θα διεξαγόταν τον Οκτώβριο του 2019, γεγονός που δημιουργούσε ευχέρεια χρόνου για παρασκηνιακές κινήσεις, παραπέμποντας στον προσεχή χειμώνα τη δημοσιοποίηση προθέσεων, υποψηφιοτήτων κλπ.

Πλέον οι αυτοδιοικητικές εκλογές – μετά την κατάθεση τροπολογίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την υιοθέτησή της από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη – μετακινήθηκαν  πέντε μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2019, και προφανώς πολλά τίθενται σε διαφορετική βάση.

Βέβαια, δεν έχει αφομοιωθεί ακόμη η αλλαγή, η οποία προέκυψε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όμως τα τηλέφωνα και σε τοπικό επίπεδο έχουν πάρει φωτιά και μια πρώτη εκτίμηση που γίνεται είναι πως οι προθέσεις για υποψηφιότητες και καταρτίσεις συνδυασμών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν νωρίτερα σε σχέση με τους πρώτους υπολογισμούς.

Οι φθινοπωρινοί μήνες, πλέον, μοιάζουν ιδανικοί για εξελίξεις, ενώ η αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μπόλικο παρασκήνιο κατά το χρονικό διάστημα που – σε άλλες εποχές – ήταν αφιερωμένο στα «μπάνια του λαού».

Προσεχώς περισσότερα…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: