Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου τον Δ.Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την τοπική κοινότητα Μακρυχωρίου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία και η ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών και ιδανικών μεταξύ των λαών. Συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Βουλγαρία και την Τσεχία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (5)

Χθες Σάββατο οι ομάδες επισκέφθηκαν την κοιλάδα των Τεμπών και το μουσείο οίνου και αμπελιού στην Ραψάνη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα χορευτικά ξεναγήθηκαν από τον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελακίων στην ιστορική κοινότητα Αμπελακίων στο αρχοντικό του Γεώργιου Σβάρτς, στον πολιτιστικό σύλλογο, στο λαογραφικό μουσείου ,στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Το βράδυ συμμετείχαν σε εκδήλωση στο θεατράκι του χωριού μαζι με τα χορευτικά του συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και Αμπελακίων Διαμαντή Μάνιαρη σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελακίων.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (6)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (4)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (2)

Σήμερα το πρωί οι ομάδες είχανε προορισμό τις παραλίες του Δ. Τεμπών τα Μεσσάγκαλα το Καστρί Λουτρό αλλα και το Δέλτα του Πηνειού όπου εκεί ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου τους ξενάγησε στο Δέλτα του Πηνειού με βαρκάδα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (3)

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών» συνεχίζεται αποψε το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση στο Μακρυχώρι στο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Διαβάστε επίσης: