Εκπαίδευση » Σχολεία » Τέσσερις Λαρισαίες μιλούν για την δική τους επιτυχία στις πανελλαδικές
ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Τέσσερις Λαρισαίες μιλούν για την δική τους επιτυχία στις πανελλαδικές

Τέσσερις Λαρισαίες μιλούν για την δική τους επιτυχία στις πανελλαδικές

- Η δύσκολη προσπάθεια τους άνοιξε την πόρτα του Πανεπιστημίου και της φοιτητικής ζωής – Με άγχος αλλά και πολύ διάβασμα κατάφεραν να εισέλθουν στη Σχολή της προτίμησής τους – Το ποιοτικό διάβασμα κάνει τη διαφορά στο δρόμο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά έλαβε τέλος και μάλιστα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέσσερις Λαρισαίες μαθήτριες που έκαναν το δικό τους αγώνα κατάφεραν να γράψουν πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσουν στη Σχολή είχαν βάλει στόχο της προσπάθειάς τους. Μιλώντας στη larissanat αναφέρονται στο πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση όταν κλήθηκαν να γράψουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ανακουφισμένες από το άγχος και το πολύ διάβασμα μιλούν για την επιτυχία τους που ήταν αποτέλεσμα μεθοδικού διαβάσματος όλη την χρονιά που πέρασε. Πλέον, βλέπουν μπροστά τους να ανοίγει η πόρτα της φοιτητικής ζωής και του Πανεπιστημίου, ενός στόχου που τόσο επιθυμούσαν και έγινε πραγματικότητα με την δική τους προσπάθεια.

Γερογιάννη

Η Ιωάννα Γερογιάννη, αποφοίτησε από το λύκειο Συκουρίου

Ιωάννα Γερογιάννη: Ποιοτικό διάβασμα

Η Ιωάννα Γερογιάννη φοιτούσε στο Λύκειο Συκουρίου και με βάση την βαθμολογία που συγκέντρωσε είναι η μαθήτρια με τον καλύτερο βαθμό στο δήμο Τεμπών. Η Ιωάννα μετά από μια δύσκολη χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει 17.573 μόρια, επίδοση που της δίνει την δυνατότητα να πετύχει το στόχο της καθώς περνάει στο Χημικό. Μιλάει για την δική της προσπάθεια που ήταν επίπονη και κοπιαστική την χρονιά που πέρασε. «Υπήρχε αρκετό άγχος και διάβασα πάρα πολύ για να φτάσω στο στόχο μου. Διάβαζα όλη μέρα και δεν υπήρχε ώρα για ξεκούραση. Είχα πρόγραμμα, διάβαζα από νωρίς το πρωί έως το βράδυ», λέει η μαθήτρια του Λυκείου Συκουρίου.

Πιστεύει ότι στην επιτυχία των πανελλαδικών δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, αλλά μόνο διάβασμα και προσπάθεια είναι τα συστατικά που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ώρα των εξετάσεων χρειάζεται πάντα μια διαφορετική διαχείριση. «Είχα αρκετό άγχος. Φοβόμουνα ότι δεν θα τα καταφέρω. Ήταν πραγματικά δύσκολη διαδικασία και πιστεύω ότι τα κατάφερα», σημειώνει.

Κοιτάζοντας πίσω υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να διαβάσει λιγότερο. «Δεν έχει σημασία πόσες ώρες διαβάζει, αλλά μετράει η ποιότητα του διαβάσματος», καταλήγει.

Η Ολυμπία Γαϊτανίδη, ήταν μαθήτρια του 7ου Λυκείου Λάρισας

Η Ολυμπία Γαϊτανίδη, ήταν μαθήτρια του 7ου Λυκείου Λάρισας

Ολυμπία Γαϊτανίδη: Οι βαθμοί εξαρτώνται και από την τύχη

Η Ολυμπία Γαϊτανίδη ήταν μαθήτρια του 7ου Λυκείου Λάρισας. Μάλιστα συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές με 19.051 μόρια. Βέβαια με μια τόσο καλή βαθμολογία κατάφερε να περάσει στην Σχολή που επιθυμούσε, την Νομική Θεσσαλονίκης.

Μιλάει για την δική της δύσκολη χρονιά και τον κόπο που κατέβαλε ώστε πλέον να νιώθει δικαιωμένη. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με άγχος και θυσίες για το τελικό καλό αποτέλεσμα. Αλλά, από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσο δύσκολη, όπως μου την περιέγραφαν πριν την βιώσω. Χρειάζεται διάβασμα, συστηματική προσπάθεια και γερές βάσεις, αλλά οι εντυπωσιακοί βαθμοί εξαρτώνται και από την τύχη», υποστηρίζει η Ολυμπία.

Το πρόγραμμα και η μέθοδος φαίνεται πως έπαιξαν το ρόλο τους. «Υπήρχαν μέρες που δεν διάβασα καθόλου. Από την άλλη όμως υπήρχαν ημέρες που διάβαζα 10 ώρες. Είχα πρόγραμμα στην ύλη που θα έβγαζα. Έλεγα ότι σήμερα πρέπει να καταφέρω να διαβάσω μέχρι εκείνο το σημείο και αυτό έκανα», περιγράφει Λαρισαία μαθήτρια.

Αναφέρεται στις ημέρες των εξετάσεων. «Στα αρχαία είχα πολύ άγχος δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν. Μέχρι που είδα τα θέματα και ήταν «Η Πολιτεία του Πλάτωνα», και ηρέμησα», περιγράφει. Παραδέχεται ότι όλη η διαδικασία ήταν αγχωτική αλλά κατάφερε να σημειώσει μια εξαιρετική επίδοση στις εξετάσεις.

Ραπούσι

H Κωνσταντίνα Ραπούσι, μαθήτρια του Λυκείου Μακρυχωρίου

Κωνσταντίνα Ραπούσι: Ήξερα το στόχο μου

Η Κωνσταντίνα Ραπούσι ήταν μαθήτρια του Λυκείου Μακρυχωρίου. Κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της και να περάσει στο τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Βόλο καθώς στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε συνολικά 16.383 μόρια. Έκανε την δική της προσπάθεια και πέτυχε το στόχο της. «Η χρονιά ήταν κουραστική, με πολύ άγχος, με πολύ κλάμα και πολλούς καφέδες (γέλια). Από την άλλη κοιμόμουνα κανονικά και σηκωνόμουν νωρίς για διάβασμα. Δεν άφηνα μέρα που να μην διαβάσω. Διάβαζα 7-8 ώρες αλλά τις τελευταίες αύξησα τις ώρες», περιγράφει η Κωνσταντίνα.

Παρά το γεγονός ότι το άγχος την κυρίευσε έφτασε στο στόχο της και νιώθει δικαιωμένη. «Ήξερα το στόχο μου και είχα επικεντρωθεί σε αυτόν. Είχα πεισμώσει», σημειώνει. Εστιάζει και στις ιδιαίτερες και δύσκολες ημέρες των εξετάσεων.  «Στην Έκθεση και στα Αρχαία δεν είχα θέμα, αλλά η Ιστορία με είχε τρομάξει. Όταν είδα τα θέματα ξέσπασα σε κλάματα, αλλά στη συνέχεια ηρέμησα και κατάφερα να γράψω», υπογραμμίζει η μαθήτρια του Λυκείου Μακρυχωρίου.

Τσιάρα

H Κατερίνα Τσιάρα, μαθήτρια του 4ου Λυκείου Λάρισας

Κατερίνα Τσιάρα: Χρονιά αφιερωμένη στο διάβασμα

Η Κατερίνα Τσιάρα μαθήτρια του 4ου Λυκείου Λάρισας μετά από μια κοπιαστική καταφέρνει να περάσει στο Ιατρικό της ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Στις Πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 18.666 μόρια και πέτυχε το στόχο της που είχε θέσει ως προτεραιότητα. Μιλά για την προσπάθεια που κατέβαλε όλη τη χρονιά που πέρασε. «Είχα πολύ άγχος. Δεν υπήρχαν ώρες για ξεκούραση. Διάβαζα όλη μέρα. Η χρονιά ήταν… αφιερωμένη στο διάβασμα για καταφέρω να πετύχω το στόχο μου», περιγράφει.

Υποστηρίζει ότι ιδιαίτερο μυστικό στην επιτυχία δεν υπάρχει, απλά μετράει το διάβασμα και η τύχη. Αναφέρεται και στις εξετάσεις, που εκεί κρίνεται η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς. «Είχα αρκετό άγχος σε όλα τα μαθήματα, αλλά τελικά τα κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα. Αν γύριζα πίσω το χρόνο θα διάβαζα λιγότερο και πιο ποιοτικά», καταλήγει η Λαρισαία μαθήτρια.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: