Λάρισα » Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Ιγνάτιο
Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Ιγνάτιο

Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Ιγνάτιο

Λαός και κλήρος θα πουν σήμερα το στερνό «αντίο» στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, με την εξόδιο ακολουθία να ξεκινάει στις 11 π.μ.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και δεκάδων Αρχιερέων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου το ποίμνιο, όχι μόνο από τη Λάρισα αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, θα αποχαιρετίσει τον Ποιμενάρχη του.

Στο πλαίσιο της εξοδίου ακολουθίας θα εκφωνηθούν επικήδειοι από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Μεθώνη κ. Κλήμη, τον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, την δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του μακαριστού Ιγνατίο) και τον Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιο Τσούτσουρα.

Μετά το τέλος της τελετής θα πραγματοποιηθεί εκφορά του σκηνώματος στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό, η οποία θα καταλήξει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το Ιερό όπου – σύμφωνα με επιθυμία του μακαριστού Μητροπολίτη – θα ταφεί.

Σημειώνεται πως από νωρίς στην ευρύτερη περιοχή του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου η Τροχαία θα λάβει μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας και απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: