Λάρισα » Επικήδειοι με θερμά λόγια για τον μακαριστό Ιγνάτιο (φωτ. + βίντεο)

Επικήδειοι με θερμά λόγια για τον μακαριστό Ιγνάτιο (φωτ. + βίντεο)

Επικήδειοι με θερμά λόγια για τον μακαριστό Ιγνάτιο (φωτ. + βίντεο)

Εξελίσσεται η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.

Έχει ξεκινήσει η εκφώνηση των επικηδείων με τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη να αναφέρεται στην πορεία του μακαριστού Ιγνατίου, ενώ ειδική μνεία έκανε στα επεισόδια μέσω των οποίων ενθρονίστηκε στη Λάρισα, όπως και στον τρόπο με τον οποίο στη συνέχεια κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα:

αρχιγραμματεας ιερας συνοδου κλημης

Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον μακαριστό Ιγνάτιο, επισημαίνοντας ειδικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε της ασθένεια:

Μητροπολιτης Δημητριαδος Ιγνατιος

Συγκινημένος μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας για την πορεία ζωής, όπως και για το τέλος του μακαριστού Ιγνατίου. Αναλυτικά, αναφέρθηκε σε όσους βοήθησαν τον Ιγνάτιο στην περιπέτεια της υγείας του, ενώ εξιστόρησε την πορεία ζωής με αρχή την Σαλαμίνα.

«Είχε συγχωρέσει όσους το επίκραναν και ζήτησε συγνώμη για όσους πίκρανε. Μας ευλόγησε και αναχώρησε για την Βασιλεία των ουρανών» είπε ο π. Αχίλλιος.

Κλείνοντας, με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στο εκδημία του Ιγνατίου στο Μαϊάμι.

Αχιλλιος Τσουτσουρας

Από τον επικήδειο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού:

Αγοραστος

Επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης:

Καλογιαννης

Συγκινημένη εκφώνησε τον επικήδειο η δήμαρχος της Σαλαμίνας (γενέτειρας πόλης του μακαριστού Ιγνατίου) κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου:

δημαρχος Σαλαμινας

Να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τον π. Αχίλλιο Τσούτσουρα και την δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου κατά το τέλος των επικηδείων τους, ενώ η δήμαρχος ανέφερε ότι το σκήνωμα του μακαριστού Ιγνατίου θα σκεπάσει και χώμα από τη γενέτειρά του.

Διαβάστε επίσης: