Ελλάδα » ΑΝ.ΕΛ.: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία

ΑΝ.ΕΛ.: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία

ΑΝ.ΕΛ.: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία

«Στο ζήτημα του σχεδίου συμφωνίας των Πρεσπών και για τη διαδικασία ψήφισής του, όταν και εάν έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε σαφής τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται «στα του οίκου του»» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή και τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σημειώνει ότι «η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή του βίου της (Σεπτέμβριος 2015), είναι κυβέρνηση δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζεται επισήμως διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μεταφέρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».

«Η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους» επαναλαμβάνουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Διαβάστε επίσης: