Αγροτικά » Επιστολή Λιούτα σε ΕΛΓΑ για καταστροφές καλλιεργειών στο ν. Τρικάλων

Επιστολή Λιούτα σε ΕΛΓΑ για καταστροφές καλλιεργειών στο ν. Τρικάλων

Επιστολή Λιούτα σε ΕΛΓΑ για καταστροφές καλλιεργειών στο ν. Τρικάλων

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίων Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας (φωτ.) θέτει προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ το θέμα των καταστροφών που υπέστησαν καλλιέργειες του ν. Τρικάλων.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Λιούτα:

«Οι καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού ήταν καταστροφικές για τις καλλιέργειες του Νομού Τρικάλων. Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο σχεδόν, των καλλιεργειών της περιοχής. Ωστόσο, σε ορισμένες καλλιέργειες, όπως τα πεπονοειδή, οι ζημιές είναι  εκτεταμένες. Λόγω ακριβώς των βροχοπτώσεων τα πεπόνια σάπισαν στα χωράφια με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι παραγωγοί οι οποίες φτάνουν ακόμη και σε ποσοστό 100%.

Επίσης, σε περιοχές του Νομού μας σημειώθηκε τόσο τον Ιούνιο όσο και στις αρχές Ιουλίου χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς  οι καλλιέργειες πεπονιών, βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού κ.α.  Τα χωριά οι καλλιεργούμενες εκτάσεις των οποίων επλήγησαν από χαλαζόπτωση είναι: Γλήνος, Λόγγος, Αγία Κυριακή, Ριζαριό, Μεγάρχη, Κεφαλόβρυσο, Ελευθεροχώρι, Φήκη, Φιλύρα και Πιαλεία.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή οι πληγέντες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση αναμένουμε τις ενέργειές σας προκειμένου να εκτιμηθούν έγκαιρα οι ζημιές και να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες μας».

Διαβάστε επίσης: