Ελλάδα » Η Αθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Η Αθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Η Αθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές που επικαλείται ημερήσια εφημερίδα οι απελάσεις αφορούν δύο Ρώσους διπλωμάτες. Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα άλλων δύο, για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», η ελληνική πλευρά χρεώνει στους Ρώσους διπλωμάτες απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, χρηματισμό κρατικών λειτουργών (απέτυχε), αλλά και εμπλοκή σε μείζονα θέματα όπως το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας, οι διπλωμάτες διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος.

Οι πηγές της εφημερίδας, αναφέρουν προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πλευράς

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο IFAX, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: