Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Βερδικούσια

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Βερδικούσια

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στη Βερδικούσια

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στην κοινότητα Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε συνεργασία με το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 θα βρίσκεται στη κοινότητα Βερδικούσιας, όπου γιατροί και οδοντίατροι εθελοντές του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους (παιδιατρικές, οδοντιατρικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις) και συγκεκριμένα:

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018:

• Παιδιατρικές εξετάσεις 9:00-17:00

• Οδοντιατρικές εξετάσεις: 9:00- 15:00

• Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις: 9:00-14:00

Παράλληλα, την Τετάρτη 18 Ιουλίου και ώρες 10:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) – Απινίδωση σε μικρούς και μεγάλους στον Ξενώνα «Η Βερδικούσια». Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μικροί και μεγάλοι.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018:

• Παιδιατρικές εξετάσεις 9:00-17:00

• Οδοντιατρικές εξετάσεις: 9:00- 15:00

• Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις: 9:00-14:00

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και την τοπική Κοινότητα Βερδικούσιας.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σα στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ήδη περισσότεροι από 3.800 ενήλικες και παιδιά έχουν ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία και έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις υγείας, στις τρεις κινητές μονάδες που «ταξιδεύουν» σε πόλεις και χωριά. Οι μονάδες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Λαμία.

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, καλέστε: 24920 81588 (Βοήθεια στο Σπίτι) ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr

Διαβάστε επίσης: