Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Οι «κατακτητές» στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας
«ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι «κατακτητές» στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Οι «κατακτητές» στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας  κατέκτησε τις καρδιές των μικρών κατασκηνωτών από το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» του δήμου Λαρισαίων που επισκέφθηκαν το ΚΕΝΟΚ στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα. Οι «κατακτητές» του σταθμού της κατασκήνωσης που εδρεύει στο 44ο δημοτικό σχολείο  έκαναν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, μιας και η συγκεκριμένη μονάδα έχει  ιστορία 100 και πλέον χρόνων. Εκεί  έμαθαν για επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο, όπως ο πεταλουργός- πεταλοποιός, ο πεταλωτής, ο σαγματοποιός κλπ.

Η ξενάγηση άρχισε από  το μοναδικό στην Ελλάδα στρατιωτικό πεταλουργείο. Οι μικροί κατακτητές, αφού είδαν μπροστά από τα μεγάλα καμίνια  πώς γίνονταν  τα χειροποίητα πέταλα για τα άλογα και τα μουλάρια του Ελληνικού στρατού, άκουσαν και είδαν  μέσω των διοραμάτων,  πώς γινόταν η πετάλωσή τους με την βοήθεια της αναπαράστασης πετάλωσης που υπάρχει στον χώρο, καθώς και  με τη βοήθεια της  ξενάγησης του Ανθστή (ΥΓ) Ιντζέλη Κωνσταντίνου.

Τα σκυλιά που εκπαιδεύονται από τους αρμόδιους εκπαιδευτές στρατιωτικών  σκύλων ενθουσίασαν τα παιδιά, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκαναν ευφάνταστα σχόλια και ερωτήματα.

Ξεχωριστός σταθμός στην ξενάγηση ήταν και ο παλαιός στάβλος με πολλές αναπαραστάσεις  και πλειάδα εκθεμάτων.

Στον χώρο των επιστημονικών εκθεμάτων  οι μικροί κατακτητές με έκδηλο θαυμασμό περιεργάστηκαν τον μεγάλο αυθεντικό σκελετό αλόγου στη μοναδική χειρουργική τράπεζα αλόγων, καθώς και τα εκατοντάδες  εκθέματα στις προθήκες και στις φωτογραφίες μιας άλλης εποχής.

«Οι κατακτητές της κατασκήνωσης στην Πόλη»  αποχαιρέτησαν τους υπεύθυνους του μουσείου  γεμάτοι ενθουσιασμό από την ξεχωριστή εμπειρία  και ανυπομονούν για τις επόμενες δράσεις .

Για πληροφορίες  στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

κατασκηνωση πολη (3)

κατασκηνωση πολη (4)

Διαβάστε επίσης: