Λάρισα » Η οδός Βόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η οδός Βόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η οδός Βόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης το θέμα της επικινδυνότητας της οδού Βόλου ήρθε ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Ο Επικεφαλής της Τάσος Τσιαπλές ζήτησε από το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να γίνει τι έγινε για θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ξεκαθάρισε ότι το θέμα της οδού Βόλου είναι θέμα του Δήμου Λαρισαίων. Από την άλλη ο στο κομμάτι έως στο Στεφανοβίκειο αναφέρθηκε στα έργα που έκανε η Περιφέρεια σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα ανέφερε ότι απαγορεύονται να κινούνται στην εν λόγω οδό βαρέα οχήματα άνω των 3,5 χιλιάδων τόνων.
Στη ημερησία διάταξη όμως υπήρξε και θέμα για τον αποχαρακτηρισμό από δευτερεύοντα εθνικά δίκτυα οδικών τμημάτων στην πόλη της Λάρισας. Αφορούσε στη γνωμοδότηση για τον αποχαρακτηρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγείται:
α) της Εθνικής οδού (6) από τον ισόπεδο κόμβο οδού Βόλου με την οδό Καραμανλή (που συνιστά την ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης), έως τον ισόπεδο κόμβο της οδού Λαγού (δευτερεύον εθνικό δίκτυο) με την οδό Ιωαννίνων και
β)της Εθνικής οδού (3) από τον ισόπεδο κόμβο με τη Νότια Παράκαμψη Λάρισας έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Σανδράκη-Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση είναι υπόθεση του υπουργείου Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: