Κόσμος » Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους

Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους

Και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους έχουν απεγκλωβιστεί από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ένα ακόμη παιδί, το δωδέκατο κατά σειρά και τελευταίο, απεγκλωβίστηκε σήμερα με ασφάλεια από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη. Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι είδε τρία άτομα να μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρα, όπως ακριβώς συνέβη με τα προηγούμενα οκτώ παιδιά που απεγκλωβίστηκαν σταδιακά την Κυριακή και τη Δευτέρα. Σειρά έχει τώρα ο προπονητής.

Η τρίτη και τελευταία επιχείρηση διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης άρχισε νωρίς το πρωί. Παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, οι συνθήκες εντός του σπηλαίου δεν έχουν αλλάξει σημαντικά. Ήδη, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας, 19 δύτες βρίσκονται στον θάλαμο όπου βρίσκονταν παγιδευμένα από τις 23 Ιουνίου τα τελευταία τέσσερα παιδιά της ομάδας και ο 25χρονος προπονητής τους. Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 11 έως 16 ετών.

Οι βροχοπτώσεις δεν επηρέασαν καθόλου την κατάσταση μέσα στο σπήλαιο τόνισε επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης Ναρονγκσακ Οσατανακορν, εκτιμώντας μάλιστα ότι η επιχείρηση διάσωσης ίσως ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. «Την πρώτη μέρα, χρειαστήκαμε 11 ώρες. Χτες, χρειαστήκαμε εννέα ώρες και σήμερα ελπίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και νωρίτερα ή τουλάχιστον το ίδιο όπως και χθες», δήλωσε ο Ναρονγκσακ Οσατανακορν.

Διαβάστε επίσης: